Вступна кампанія 2024: «день Ч» для претендентів у магістратуру

17 липня 2024 року
Цьогорічна вступна кампанія в університеті набирає обертів.

Але якщо для молодих українців, які вступають на бакалаврат, ще є час, адже прийом документів розпочинається 19 липня, то для майже пів тисячі вступників до магістратури, серед яких і чимало випускників з інших навчальних закладів, сьогоднішній день стає визначальним, говорить відповідальний секретар приймальної комісії Олексій Соломка. Сьогодні вони складали вступні фахові випробування на програми підготовки фахівців освітнього ступеня «Магістр» на основі ОС «Бакалавр», що їх пропонують факультети гуманітарно-педагогічний, агробіологічний, захисту рослин, біотехнології та екології, мова про такі спеціальності як «Фізична культура і спорт», «Соціальна робота», «Філологія (германські мови та література (переклад включно)), перша – англійська», «Філологія (германські мови та література (переклад включно)), перша – німецька», «Агрономія», «Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство», «Біотехнології та біоінженерія», «Екологія», «Захист і карантин рослин».

До випробувань сьогодні долучилися і претенденти зі спеціальними умовами участі – учасники бойових дій, особи з інвалідністю, ті, кому було відмовлено у проходженні ЄВІ/ЄФВВ. Вони обирали спеціальності факультету аграрного менеджменту («Менеджмент» і «Маркетинг»), економічного факультету («Економіка», «Облік і оподаткування», «Підприємництво та торгівля», «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок»), ННІ неперервної освіти і туризму («Менеджмент», «Готельно-ресторанна справа», «Туризм і рекреація», «Публічне управління та адміністрування»), гуманітарно-педагогічного факультету («Освітні педагогічні науки», «Психологія», «Журналістика», «Менеджмент», «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії»), факультету інформаційних технологій («Економіка», «Інженерія програмного забезпечення», «Комп’ютерні науки», «Комп’ютерна інженерія»), юридичного факультету («Право»).

Так що, як бачите університет пропонує для успіху в житті і кар’єрі досить широкий спектр спеціальностей і освітніх програм.

Однією з перших, хто склав фахові випробування стала військовослужбовиця ЗСУ Олександра, яка мріє навчатися за освітньою програмою «Управління персоналом».

Випускниця Національної академії внутрішніх справ, вона вже пройшла сувору школу країни, що воює. І впевнена, що стане студенткою гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП. Цікавимося чи хвилювалася складаючи іспит. І отримали філософську відповідь: такі речі як екзамени, після баченого на війні хвилюють не дуже, а тільки мотивують. Дуже сподобалося ставлення викладачів, членів приймальної комісії – дуже людяне і дружелюбне, говорить дівчина.

 

Випускниця бакалаврату агробіологічного факультету, яка була старостою четвертої групи, теж за результат не переживає. Каже, що набутих знань з агрономії має вистачити на позитивний результат, та й як можна підвести таких викладачів як Микола Косолап чи Володимир Войцехівський з колегами, які у своїх студентів душу вкладають.

Дмитро Бабійчук закінчував бакалаврат Національного авіаційного університету, а документи в магістратуру подав до НУБіП. Кандидат в майстри спорту зі спортивного орієнтування, він навчатиметься за освітньою програмою «Фізична культура і спорт». І переконаний, що такий виш як НУБіП, стане прекрасним стартом у професійне життя.

Ну, що їм сказати? Тільки одне – успіху!


Валентин Обрамбальський
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook