Урожай 2024: перший сніп навчально-дослідних господарств НУБіП України

16 липня 2024 року
У ці спекотні липневі дні навчально-дослідні господарства університету розпочали жнива-2024.

Першими до збирання ранніх зернових приступили у Великоснітинському НДГ ім. О.В. Музиченка (площа збирання озимої пшениці 513 га, ярого ячменю – 85 га). Перший сніп, як годиться, зібрали на пшениці. Попередній підрахунок біологічної урожайності цієї культури показав, що цього року продуктивність буде не гіршою, ніж минулого. До речі, цей підрахунок спільно проводили агрономами господарств, спеціалісти відділу організаційної діяльності НДГ, Боярської ЛДС та навчально-виробничої практики. Варто відзначити і участь у цій роботі студентів агробіологічного факультету, які зараз проходять практичне навчання у Великоснітинському НДГ під керівництвом доцента кафедри рослинництва Олександра Шутого.

Це чудовий приклад, як практичне навчання може бути корисним господарству, коментує начальник відділу організаційної діяльності НДГ, Боярської ЛДС та навчально-виробничої практики Микола Грунтковський.

Набирають темпів жнива і в інших навчально-дослідних господарствах. Так, в Агрономічній дослідній станції вже зроблені попередні обкоси полів і активно приступили до збору урожаю. Тут до збирання готові 244 га озимої пшениці, в тому числі 11 га наукових ділянок нових перспективних сортів, а також понад 10 га ярого ячменю. Директор господарства Юрій Росамаха сконцентрований на якості збирання, контролює втрати зерна, дотримання техніки безпеки. Поряд з ним молодий агроном Олександр Кукуяка, студент агробіологічного факультету. Для нього це перші жнива, а отже, й набуття практичного досвіду поряд із досвідченими фахівцями, та можливість проявити під час навчання знання і вміння.

 

Вийшли в поле і в НДГ «Ворзель», де загальна площа ранніх зернових колосових культур понад 50 га. За злагодженої роботи, на яку налаштовані працівники господарства, жнива тут можуть пройти досить оперативно. Розпочали роботу і у Немішаївському фаховому коледжі, де на сьогодні зібрано 50 га зернових. Готуються до збирання у Заліщицькому фаховому коледжі та Ніжинському агротехнічному інституті, де жнива розпочнуться не сьогодні-завтра.

Всі свої досягнення на жнивному полі аграрії присвячують рідній Україні і нашій Перемозі. Хлібороби не підведуть!

Валентин Обрамбальський
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook