Практична підготовка для студента спеціальності «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка» – важливий етап його підготовки як фахівця

16 липня 2024 року
Студентська практика – невід'ємна частина навчального процесу, яка дозволяє закріпити теоретичні знання та набути практичних навичок. І особливо важливо це для студентів технічних спеціальностей, оскільки технології завжди розвиваються і постає постійне співставлення теорії із практикою.

Проходження практики дозволяє студентам застосувати в процесі вирішення технічної задачі теоретичні знання, отримані під час навчання. Тут студент отримує можливість працювати з реальним обладнанням.

Ряд студентів виявили бажання пройти навчальну практику в лабораторії «Комп’ютерно-інтегрованих технологій» під керівництвом доцента Тараса Лендєла. У лабораторії студенти познайомилися з новою технікою, сучасними вимірювальних засобами, матеріалами та устаткуванням.

Під час проходження практики студенти створювали нові зразки лабораторних стендів на базі контролерів Raspberry i Arduino. Студенти набули нових навичок та умінь програмування наведених контролерів. Також навчилися самостійно проєктувати стенди, після чого реалізовано апаратне і програмне забезпечення, виконано всі необхідні з'єднання та налаштування.

Успішне проходження практики для студентів інженерних спеціальностей є першим кроком до підготовки на роботі у виробництві.

Працюючи над удосконаленням існуючих лабораторних стендів у лабораторії комп'ютерно-інтегрованих технологій, студенти також разом з керівником реалізували нові лабораторні роботи. Студент Олександр Король, напрямку автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій, розробив стенд для виконання лабораторної роботи щодо створення системи автоматичного керування з використанням технології машинного зору. Вказану лабораторну роботу виконано на базі комплексу технічних засобів Raspberry. Тут у ході виконання студенти зможуть працювати з відповідним міні-комп'ютером Raspberry та модулями відеокамери. Студенти набувають навички у використанні технологій розпізнавання образів, а також створення систем штучного інтелекту для роботи з розпізнаними об'єктами.

Також у ході проходження практики виконано автоматичну систему моніторингу параметрів мікроклімату в приміщенні з використанням технології інтернет речей. Вказані системи у автоматичному режимі проводять вимірювання, після чого формується база даних, яка надсилається користувачу на вказану при програмуванні зовнішню інтернет-платформу, як приклад Google диск.

Студенти охоче освоюють нові технології та із впевненістю роблять свої перші кроки, як інженери.
Працюємо далі для формування висококваліфікованих кадрів.

 

 

Олексій ОПРИШКО,
доцент кафедри АРС

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook