Підсумовуємо успішне завершення навчальної та виробничої практики студентів-журналістів

6 липня 2024 року
НУБіП України

   Студенти 1-4 курсів спеціальності "Журналістика" поділилися своїми враженнями: розповіли про те, як співпрацювали з місцевими виданнями та як створювалися їхні сюжети.

На початку практики керівники провели настановчі конференції, на яких ознайомили студентів із планом роботи, розповіли про мету практики, а також вислухали пропозиції щодо завдань. Студенти не лише займалися в медіалабораторії на базі університету, а й співпрацювали з різними виданнями, телеканалами та центрами, що надають можливості для розвитку в різноманітних  сферах масмедіа.

Після проведення головного інструктажу з правил безпеки студенти поступово почали працювати над своїми завданнями. Кожен курс мав свій обсяг роботи, яку потрібно було виконати у визначений термін. Студенти могли працювати самостійно або ж у групах, адже командна робота також є важливою навичкою для журналістів.

Першокурсники курс удосконалювали свої вміння створювати цікаві тексти. Співпрацюючи з місцевими виданнями, вони змогли написати індивідуальні тексти, навчилися правильно висвітлювати новини, а також оформлювати статті.

2 курс працював над створенням відеосюжетів. Студенти висвітлювали роботу різних факультетів та спеціальностей, а також розповіли про гуртожитки, музеї, лабораторії.

Третьокурсники продовжували знайомити з діяльністю університету: показали, як відбуваються засідання, свята та інші заходи, аби глядач міг краще розібратися в актуальних новинах університету.

4 курс проходив свою виробничу (переддипломну) практику. Оскільки це завершальний етап їхнього навчання в університеті за бакалаврською програмою, студенти вирішили поділитися історіями зі свого студентського життя. Вони розповіли про навчання, діяльність студентів поза університетом та перебування за кордоном.

  Тож для кожного курсу практика стала важливою сходинкою до професійного зростання: хтось лише починає знайомитися із фахом журналіста, а хтось удосконалює вже набуті навички. Адже лише постійна праця і розвиток допоможуть нам стати справжніми професіоналами, майстрами своєї справи.
 Каріна Танська,
студентка 2 курсу спеціальності "Журналістика"

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook