Жити, відновитись, розвиватись (про вручення дипломів бакалаврів випускникам гуманітарно-педагогічного факультету – 2024)

6 липня 2024 року
Одним із визначальних критеріїв розвитку держави є високий рівень освіти її громадян: від якості та рівня освіти залежить рівень побутового та соціального комфорту особистості, стан культури і духовності в суспільстві, а також темпи економічного, соціального, науково-технічного, політичного поступу.

Вища освіта на сьогодні є індикатором і критеріальним показником свободи інтелектуального, професійного і соціального вибору людини, саме тому в Україні вона визнана пріоритетною сферою соціально-економічного, духовного і культурного розвитку суспільства.

Кожного року червневі спекотні дні позначені знаковою подією у житті студентства – врученням дипломів різного рівня освіти. У Національному університеті біоресурсів і природокористування України червень 2024 року не став винятком: стартував фінальний марафон для випускників першого (бакалаврського) рівня вищої освіти на гуманітарно-педагогічному факультеті.

411 здобувачів освіти різних спеціальностей, подолавши часовий проміжок опанування знаннями та навичками майбутньої професійної діяльності у чотири (повний термін навчання) чи два (скорочений термін навчання) роки, готові розправити крила та знову вирушати у вільний політ пошуку шляхів продовження навчання.

 

А сьогодні у випускників – свято! Позаду тривожні моменти перших днів навчання, пошуки ще не знайомих корпусів та аудиторій, цікаві знайомства та пізнання нового, сповнені юнацького ентузіазму та бажання вивчити все ночі перед сесійними іспитами, студентські посиденьки, конкурси, змагання, екскурсії….. Сьогодні на сцену одна за одною для вручення дипломів виходять групи молодих фахівців – юних, спраглих до знань, до пізнання нового, готових покорити нові вершини, діяти і працювати заради власного зростання і процвітання незалежної України.

 

Під звуки Гімну факультету у виконанні автора - професора кафедри культурології Романа Рудого і завідувачки кафедри Ірини Майданюк на сцену внесли прапор факультету – і з вітальним словом до випускників звернулась декан гуманітарно-педагогічного факультету, канд. філософ. наук доцент Інна Савицька. Декан наголосила, що більше 60 студентів гуманітарно-педагогічного факультету сьогодні боронять незалежність нашої держави на передовій. Вона згадала і тих студентів, які сьогодні могли б стояти на сцені і отримувати дипломи, але які віддали життя за мирне буття українців на рідній землі. Хвилиною мовчання зал вшанував пам'ять загиблих, низько схиливши голови, а заслужений артист України доцент кафедри культурології Віктор Кавун піснею «Голуб миру» побажав присутнім якнайшвидшої Перемоги.

Під час випускного заходу проводився збір коштів на потреби ЗСУ, а саме на на роботизований транспортно-евакуаційний комплекс, що включає 5 наземних платформ для 2-го штурмового батальйону 3-ої ОШБр, де служать випускник магістратури кафедри іноземної філології і перекладу та аспірант кафедри філософії та міжнародної комунікації. Дякуємо всім хто долучився до збору коштів. Наразі проходить збір на ремонт авто, який використовують бійці бригади. Долучайтеся до збору, підтримайте наших захисників і захисниць. Покликання на Банку: https://send.monobank.ua/jar/91ZQZxFKqu, Картка: 4149439024804704, PayPal: [email protected]

 

Гуманітарно-педагогічний факультет нині випустив 411 молодих спеціалістів, серед яких – 47 осіб отримали дипломи з відзнакою. Саме ці випускники були удостоєні честі отримати документ про перший рівень вищої освіти із рук президента НУБіП України Станіслава Ніколаєнка – професора, доктора педагогічних наук, академіка Національної академії педагогічних наук України.

 

Важко сказати, у кого сьогодні більше свято – у випускників чи у викладачів? Що важче – навчатися чи навчати? Мабуть, те й інше потребує немалої душевної сили і потягу до знань. Але професія викладача вимагає ще одного виняткового вміння – відчути кожного студента. Щирі вітання прозвучали із вуст завідувачів випускових кафедр, які разом зі студентами підіймалися на сцену; напуття випускникам виголошували і наставники груп, згадуючи цікаві моменти зі студентського життя тих, хто сьогодні отримував диплом.

 

Багато квітів, щирі українські пісні, тепло обіймів, сльози і радість, відчуття великої родини і всеперемагаюча віра у Перемогу об’єднували присутніх у залі. Фінальне слово, як завжди – за випускниками: щирі слова подяки, зізнання у любові до рідної альма-матер, запевнення у тому, що майбутнє країни – в надійних руках, прозвучали із уст випускниці Анастасії Куцолабської і випускників, яким вдалося приїхати на вручення дипломів із ЗСУ – Анни Вакуленко, Богдана Гулідіна і Віталія Герасимчука. А з екрана до випускників і викладачів звернувся випускник воїн Юрій Мушик, дилом якого отримали дружина і син.

 

 

А ще були музичні вітання від старшого викладача Президентського стипендіата Влади Чайки, тріо «ТоНіка», хореографічного ансамблю «Сузір’я ритмів» кафедри культурології.

   Ми віримо, що буде все, як треба,
   Щасливі зорі усміхнуться нам.
   Нас кличе до польоту синє небо.
   Ми летимо назустріч всім вітрам!

  

 

Диплом – це один із найперший і найважливіших документів дорослого життя людини. Він, наче путівка у самостійний світ, де набуті в університеті знання все частіше ставатимуть у нагоді та відкриватимуть нові можливості та перспективи професійного росту. Варто зазначити, що диплом бакалавра – це лише перший етап у професійному зростанні та становленні майбутніх фахівців у відповідних галузях навчання. Саме тому фактично всі випускники різних гуманітарно-педагогічного факультету, отримавши диплом бакалавра, планують продовжити навчання за магістерськими програмами в університеті, що вже став рідним.

До побачення, студенти! Вітаємо, нове покоління бакалаврів! Хай мирним, творчим, натхненним буде ваш професійний шлях, хай примножуються ваші здобутки на благо рідної незалежної України! І нехай настрій завжди буде таким, яким бачили його на фіналі випуску, коли народний артист України Роман Рудий так розворушив і зворушив, що танцювали і випускники, і батьки, і ведучі і весь деканат.

 

 

Лідія Чередник,
старший викладач кафедри педагогіки


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook