Випуск-2024: студенти факультету захисту рослин, біотехнологій та екології сміливо йдуть вперед за мріями!

2 липня 2024 року
28 червня на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології пройшла урочиста церемонія вручення дипломів бакалаврам спеціальності 101 «Екологія», 162 «Біотехнології та біоінженерія», 202 «Захист і карантин рослин». Випускники й не знали безтурботного студентського життя, адже навчалися в дистанційному та змішаному форматі в умовах карантину та воєнного стану. Проте, вони сміливо крокували вперед, навчалися, будували плани на майбутнє, проходили практики та стажування, брали участь у спортивних змаганнях, творчих та наукових конкурсах, створювали собі позитивну атмосферу, грали на сцені, складали іспити та продовжували жити й мріяти.

 

 

Традиційно захід розпочався з Державного Гімну України та хвилини мовчання в пам'ять про загиблих на війні. З вітальною промовою до випускників звернулася декан факультету захисту рослин, біотехнологій та екології, професор Юлія Коломієць. «4 роки ми працювали, без перебільшення, в екстремальних умовах. Ми намагалися організувати найкращі умови для навчання, аби ви отримали професійні знання, практичні навички та цінний досвід в стінах нашого університету. Щиро вдячна вашим батькам за виховання й за довіру до нашого колективу. Хочу висловити пошану студентам, які захищають нашу країну на передовій, мрію, щоб вони скоріше повернулися на навчання. Вдячна нашим випускникам за позитивний настрій, який всіх підтримував протягом цих років. Бажаю кар'єрного росту, успіхів, матеріальних здобутків, кохання! Сміливо крокуйте до своєї мети, а найголовніше почніть робити перші кроки вже сьогодні. Я не прощаюся з вами, адже ми всі чекаємо вас на магістратурі! Зі святом, дорогі бакалаври!», — промовила Юлія Василівна.

 

Щирі, теплі привітання пролунали від проректора з науково-педагогічної роботи НУБіП України Сергія Кваши. «Сьогодні завершальний день вашого чотирирічного навчання, день, коли необхідно підбивати підсумки. Протягом цих років університет ставив за мету очне навчання. Організувати очне навчання під час пандемії, повномасштабного вторгнення та блекаутів було справді складно, проте, ми справилися. Наш університет мужньо тримався і вже в березні 2022 року ми прийняли рішення про відновлення занять перейшовши на змішаний графік. Спільними зусиллями ми облаштували укриття згідно з правилами й нормами задля безпеки студентів та співробітників, та продовжили працювати в непростих, незвичних для всіх нас умовах. Результатом кропіткої праці керівництва, викладачів та студентів є сьогоднішній день, де кожен із випускників отримує довгоочікуваний диплом бакалавра, свій квиток у майбутнє. Крім того, НУБіП України в оприлюдненому рейтингу українських університетів «ТОП-200 Україна 2024» поліпшив свої позиції та зайняв 7 сходинку, що теж є показником нашої з вами праці. Бажаю вам легкої дороги, сил, миру. Говоріть українською, поважайте нашу державу, культуру, будуйте майбутнє своїми руками!», — наголосив Сергій Миколайович.

З вітальним словом до випускників звернулася Катя Благодарова, заступник директора з економічних питань ТОВ «ВТОРМАГ». «Лінивим і поверхневим успіх не дається. На факультеті вам дали гарний фундамент, проте далі лише завдяки власній праці ви зможете чогось досягти. Ваше покоління вимушене буде відбудовувати аграрний сектор нашої країни, це велика відповідальність, але ми вас підтримаємо, допоможемо, ми будемо поряд. Любіть себе, поважайте старших, дякуйте ЗСУ!», — промовила Катя Благодарова.

Разом з тим, до бакалаврів звернулася Анна Христенко, представниця компанії ProGreen. «Перша сходинка бакалавра в такому університеті це гарний початок, дорога в світле майбутнє. Вже сьогодні ви можете розпочати свою діяльність в нашій компанії, проте рекомендую додати досвіду ще на магістратурі, це важливий етап у вашому навчанні. Компанія готова підтримувати українців, надавати робочі місця та гідні умови праці, попри всі складнощі. Завжди раді бачити випускників НУБіП України в нашій команді!», — говорить Анна Христенко.

Після зачитання наказу «Про закінчення навчання» заступником декана, доцентом Оксаною Сикало, бакалаврам спеціальності 202 «Захист та карантин рослин» дипломи вручали завідувач кафедри фітопатології ім. академіка В. Ф. Пересипкіна, кандидат сільськогосподарських наук Дмитро Гентош, доцент цієї ж кафедри Олена Башта та доцент кафедри ентомології, інтегрованого захисту та карантину рослин Ольга Дмитрієва. Дипломи з відзнакою отримали 5 бакалаврів, а саме Ірина Гаць, Юлія Михалевич, Єлизавета Троян, Валентина Шкорбот, Владислав Бойко. Олена Валентинівна та Ольга Євгеніївна щиро привітали випускників, побажали успіху, миру, скорішого втілення мрій та реалізації ідей. Дипломи з відзнакою випускникам вручали Сергій Кваша та Юлія Коломієць.

 

 

  

Після зачитання наказу заступником декана, доцентом Валерією Бондарь, бакалаврам спеціальності 101 «Екологія» дипломи вручали завідувач кафедри екології агросфери та екологічного контролю, доцент Олена Наумовська, завідувач кафедри загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності, доктор біологічних наук Алла Клепко, старший викладач цієї ж кафедри Анна Сальнікова. Диплом з відзнакою отримала Юлія Яцишина. Також диплом бакалавра отримав Тимур Плющ, який наразі захищає нашу країну перебуваючи в лавах ЗСУ. «Навчатися потрібно за будь-яких умов, адже освіта та знання це потужний інструмент для майбутнього розвитку. Будьте коханими та закоханими у власну професію, творіть історію мирних днів. Незважаючи на графіки відключення світла, бажаю вам завжди світлих днів!», — промовила Олена Іванівна.

 

 

 

 

Після зачитання наказу заступником декана, доцентом Петром Дроздом, бакалаврам спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» дипломи вручали завідувач кафедри фізіології, біохімії рослин та біоенергетики, доктор біологічних наук, професор Світлана Прилуцька, завідувач кафедри екобіотехнології та біорізноманіття, кандидат біологічних наук Олена Кваско. Дипломи з відзнакою отримали 13 бакалаврів, серед яких: Вікторія Ярмоленко, Єлизавета Дідур, Софія Литвиненко, Євген Моргун, Олександра Діхтяренко, Людмила Савіцька, Калерія Воєводська, Наталя Калька, Діана Кондратюк, Юлія Павленко, Дарина Сокол, Катерина Топчило, Настасія Неліна. Разом з тим, дипломи отримали бакалаври, які наразі захищають нашу країну перебуваючи в лавах ЗСУ, а саме: Дмитро Казіміров, Дмитро Хоменко. Петро Юрійович щиро подякував воїнам від імені факультету за їх мужність, побажав сил та здоров'я. Світлана Володимирівна щиро привітала бакалаврів, побажала миру, цілеспрямованості, натхнення та подякувала воїнам ЗСУ за можливість навчати студентів передаючи їм знання і досвід.

 

 

 

 

 

Вручення дипломів супроводжували відеосвітлини, які з’являлися на екрані. Фотокартки занурили випускників та викладачів у теплі спогади, нагадавши про минулі роки. На урочистому зібранні лунала музична підтримка від студентки Анни Погрібної та лірична композиція від Ярослава Рябоконя. Разом з тим, такі випускники, як Сергій Помагайбог, Юлія Яцишина та Анна Калимчук висловили слова вдячності всьому колективу викладачів й співробітників факультету захисту рослин, біотехнологій та екології за роки навчання. «Щиро вдячні вам за турботу, безумовну підтримку, влучні настанови. Нам з вами було спокійно, попри всі труднощі, що відбувалися навколо. Ліна Костенко казала, що кожен фініш, то по суті старт, і я впевнена, що у кожного із випускників він буде унікальним!», — промовила Юлія Яцишина. Після цьому бакалаври виконали авторську пісню написану за мотивами пісні гурту Скрябіна «Старі фотографії».

 

Більше фотографій з випуску бакалаврів факультету захисту рослин, біотехнологій та екології можна знайти на особистій сторінці факультету в соціальній мережі Facebook.

 

Щиро вітаємо випускників з отриманням диплома бакалавра! Нехай в житті вас оточують чесні та позитивні люди, нехай поряд з вами завжди крокує удача, натхнення, гарний настрій, працелюбність та наполегливість. Бажаємо вдалої реалізації свого потенціалу, успіхів у всіх починаннях, здійснення мрій та цілей! Колектив факультету захисту рослин, біотехнологій та екології з радістю запрошує вас продовжити навчання в нашому університеті на магістратурі!

 


Наталія БАТРАК


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook