Випускниця НУБіП Анастасія Фесун успішно захистила дисертацію на здобуття ступеня доктора філософії в Словацькому аграрному університеті м.Нітра

28 червня 2024 року

27 червня 2024 року відбувся захист дисертацій на здобуття ступеня доктора філософії на Факультеті економіки та менеджменту Словацького аграрного університету в місті Нітра.

Серед студентів, які захищали свої роботи, була й випускниця Національного університету біоресурсів і природокористування України Анастасія Фесун. У межах співпраці між НУБіП та Словацьким аграрним університетом Анастасія здобула ступені бакалавра та магістра в обох університетах.

Паралельно з навчанням в магістратурі словацького вишу, Анастасія взяла участь в програмі подвійних дипломів з Університетом Мідлсекс у Великобританії, де також здобула диплом магістра.

У подальшому вона продовжила свій академічний шлях в аспірантурі Словацького аграрного університету за напрямком «Економіка та менеджмент». Логічним підсумком став успішний захист дисертації за темою  «Зайнятість у сільському господарстві та продовольча безпека: сучасні виклики та перспективи», де дослідниця порівняла дві країни - Україну і Словаччину.

Одним з офіційних опонентів виступив ректор НУБіП України Вадим Ткачук. Вадим Анатолійович доєднався до захисту онлайн, відмітив високий рівень підготовки здобувачки, а також наголосив на важливості міжнародної співпраці між двома університетами. Словацькі колеги в свою чергу висловили свою подяку за якісну підготовку, а також підкреслили підтримку України в її захисті від російського агресора.

У дисертації Анастасія подякувала українським силам оборони за можливість завершити та захистити дослідження.

Денис Рудень

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook