Майбутні землевпорядники завершили практику з геодезичних робіт при землеустрої

27 червня 2024 року
На факультеті землевпорядкування добігла до завершення літня практика з дисципліни «Геодезичні роботи при землеустрої». Практика розрахована для студентів 3-го та 2-го курсу скороченого терміну навчання і є продовженням освітнього процесу, що передбачено навчальним планом.
 
Метою практичного навчання студентів є узагальнення набутих теоретичних і практичних знань, одержання професійних навичок та умінь, що формують фахівців з вищою освітою, відповідно до освітнього рівня, та сприяють поліпшенню якості їх підготовки.
Практичні заняття проходять на території навчального корпусу №6 НУБіП України. Керівником практики є доцент кафедри управління земельними ресурсами Євген Бутенко.
За період навчальної практики, практичним досвідом поділився директор компанії КАДАСТР-ГЕОМАТИКА Андрій Тіщенко. Він розповів про діяльність своєї організації, особливості роботи у сфері геодезії та землеустрою і надав можливість студентам опанувати практичні навики зйомки за допомогою камери GoPro разом із ним. Результатом зустрічі стала сформована щільна хмара точок та подальша побудова цифрової моделі рельєфу.
 
Отримати ще один практичний досвід по роботі із 3D сканером допоміг опанувати Дмитро Матвійчук, співробітник компанії GeoFIX та випускник факультету землевпорядкувпння. За допомогою ручного лазерного 3D сканеру AlphaGEO SLAM R100 вдалось сформувати щільну хмару точок із кольоризацією і просторовою прив’язкою та створити декілька видів 3D моделей.
 
Студенти подолали шлях від формування щільної хмари точок до контролю та оцінки точності отриманої цифрової моделі рельєфу (ЦМР). Пройшли етапи класифікації, «чистки» та обробки хмари для подальшої прорисовки горизонталей.
Отриманий досвід є досить актуальним для подальшої самостійної реалізації себе та професійному зростанні, адже формування, обробка та створення ЦМР займає не останнє місце у сьогоденних «трендах» ринку праці. Вміння ефективно використовувати програмні засоби Pix4D, AutoCAD Civil 3D, ReCap стане важливим внеском у майбутнє молодих спеціалістів.
 
Вікторія Югас,
студентка 3 курсу

факультету землевпорядкування 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook