Знайомство з новаціями фотограмметрії

11 червня 2024 року

Навчальна практика з «Фотограмметрії» передбачає набуття практичних навичок щодо технологій виконання дешифрування і трансформування аерознімків, складання картографічних планів за матеріалами аерофотознімання. Цьогоріч програма практики принципово оновилась, адже відбувається стрімкий розвиток науково-технічного прогресу, в тому числі у сфері обробки та збереження великих об’ємів фотознімків, програмних продуктів для їх обробки тощо.

10 травня 2024 року третьокурсники спеціальності 193 Геодезія та землеустрій відвідали факультет землевпорядкування Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Євген БУТЕНКО, кандидат економічних наук, доцент, розповів про фотограмметричні роботи та новації у цій сфері. Студенти мали змогу ознайомитися з сучасним обладнанням і програмним забезпеченням, яке використовується для обробки аерознімків, наочно побачили зразки робіт, які виконують студенти університету. Разом зі студентами університету долучилися до демонстраційної презентації fpv-дронів, де ознайомилися з особливостями складання та управління ними. Самотужки спробували підготувати дрон для початку роботи і запустити його.

fpv-дрони відіграють важливу роль під час війни й наразі обсяги їх використання збільшуються. Всі охочі могли наочно побачити варіанти розроблених дронів, спробували ними керувати та долучитися до благодійного збору щодо закупівлі необхідних елементів для їх збирання.

Щиро дякуємо колегам університету за можливість ознайомитись з сучасними новаціями.

 

Алла ПУШКАР,

викладач землевпорядних дисциплін

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook