Студенти спеціальності «Професійна освіта» успішно склали державний кваліфікаційний іспит

25 червня 2024 року

 Вибір спеціальності, захоплюючий та цікавий освітній процес у змішаному форматі, опанування знаннями та компетентностями, необхідними фахівцю – усі ці етапи уже позаду. Фінальний етап для випускників кожної спеціальності бакалаврського рівня у Національному університеті біоресурсів і природокористування України – це державні кваліфікаційні іспити.

 Цього року кафедра педагогіки випускає у світ 34 фахівці із закінченою освітою бакалавра, що закінчили навчання з освітньо-професійною програмою 015.37 Професійна освіта. Дві повноцінних групи, студенти однієї з яких вступили на навчання на базі повної загальної середньої освіти і навчались 4 роки (група ПО-20001б), а іншої – на базі освіти молодшого спеціаліста, навчання яких тривало 2 роки (група ПО 22003бск).

 Цим студентам випав не простий шлях опанування знаннями: пандемія COVID-19, перші кроки опанування дистанційною та змішаною формою навчання, згодом – повномасштабне вторгнення, яке багатьох лишило домівок, друзів та рідних. Але навіть такі, безумовно, складні перешкоди не завадили якісному освітньому процесу опануванню знаннями на високому рівні, якими студенти готові були ділитись із екзаменаторами.

 Для проведення державної атестації випускників освітньо-професійної програми підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня «Бакалавр» (спеціальність «Професійна освіта») було створено державну екзаменаційну комісію: голова – докт. пед. наук, доцент кафедри психології Світлана Яшник, члени комісії – докт. пед. наук, професор, завідувач кафедри педагогіки Руслан Сопівник, докт. пед. наук, професор кафедри педагогіки Ігор Буцик та канд. пед. наук, асистент кафедри педагогіки Ольга Сироєжко.

 

 З початком фінального іспиту здобувачів освіти щиро привітала декан гуманітарно-педагогічного факультету, канд.пед.наук, доцент Інна Савицька, не тільки побажавши творчого натхнення та блискучих відповідей, але і висловивши надію на те, що студенти продовжать навчання за спеціальностями університету магістерського рівня.

 

 Державний кваліфікаційний іспит пройшов у дружній атмосфері наукового діалогу: студенти із задоволенням ділились отриманими знаннями, вступали в обговорення поставлених питань, чітко аргументували та доводили власну точку зору. Особливо слід відзначити блискучі відповіді Вікторії Ковальчук, Данила Музичука, Олени Вікарчук, Іллі Яреми. На екзамен, отримавши короткочасні відпустки, прибули і студенти, які нині стали до лав захисників рідної країни – Пазуханич В’ячеслав та Апшай Василь.

 

 Після оголошення оцінок студенти подякували викладачам за пройдений разом шлях, за отримані знання, за допомогу у правильному життєвому виборі. Випускники запевнили, що з радістю продовжать освітній шлях, опановуючи другий (магістерський) рівень вищої освіти в університеті, що вже став рідним!

 

Лідія Чередник,
старший викладач кафедри педагогіки

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook