Студенти-агроінженери проходять виробничу практику на передових підприємствах галузі

26 червня 2024 року
 Виробнича практика є невід’ємною складовою підготовки фахівця інженерного профілю. Адміністрація університету та керівництво механіко-технологічного факультету приділяю постійну увагу питанню формування баз виробничої практики для студентів передвипускних курсів.

 Протягом навчального року для здобувачів освіти проводяться екскурсії на передові підприємства галузі, відбуваються зустрічі з роботодавцями, круглі столи, презентації виробничих потужностей, актуальних вакансій тощо. Студентам надається вибір бажаного профілю підприємства: виробництво продукції рослинництва або тваринництва, технічний сервіс машин та обладнання, виробництво техніки, дилерська діяльність у сфері інженерно-технічного забезпечення агровиробництва.
 В цьому році список компаній, з якими співпрацює механіко-технологічний факультет, також суттєво розширився. До списку партнерів та складу ради роботодавців факультету додались потужні компанії галузі. На сьогодні серед баз виробничої практики механіко-технологічного факультету такі гіганти аграрного ринку та лідери галузі, як «КУН-Україна», «Тайтен Машинері Україна», «Амазоне Україна», «Цеппелін Україна», «Агробудівельний альянс «Астра», «ЛЕНДЕКОТЕХ», «Терезине», «Спектр-Агро», «Грейт Плейнз Україна», «АСП Трейдинг», «Агрофірма Колос», «АМАКО Україна», «Агрістар», «Агро Асістенс Груп», «Українська овочева компанія», «CML JCB», «FarmyLand», «Хюндай Україна», «Сканія Україна», «Райз», «Прогресивні агротехнології» та інші компанії.

 

 

 

 На підприємствах в умовах реального виробництва студенти мають можливість вкотре переконатися в правильності вибору спеціальності. Майбутні агроінженери вивчають реальні виробничі ситуації та перевіряють отримані під час навчання знання, мають можливість самостійно приймати рішення, обґрунтовуючи правильність своїх висновків перед керівником практики. Студент навчається роботі в колективі, команді, отримує навички професійного спілкування. Також виробнича практика надає обширний матеріал для підготовки кваліфікаційних випускних робіт.

 

 

   

  

 Керівники практики від підприємств відмічають належні теоретичні знання студентів, професійну підготовку, особисті якості, які дозволяють швидко адаптуватися на виробництві та долучатися до виконання виробничих завдань. У свою чергу, студенти надають позитивні відгуки про належні умови проходження виробничої практики, забезпечені підприємствами, більшість яких забезпечує тимчасове зарахування практикантів у штат компанії та виплату заробітної плати.
 Традиційно, за результатами виробничої практики, значна частина студентів факультету випускних курсів отримає від компанії рекомендації щодо подальшого працевлаштування.

 Керівництво механіко-технологічного факультету висловлює щиру вдячність компаніям-партнерам за тісну співпрацю у підвищення якості практичної підготовки студентів інженерних спеціальностей.

 

Ачкевич Оксана,
заступник декана з навчальної і виховної роботи
механіко-технологічного факультету

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook