Навчальна практика з «Інженерної геодезії» для студентів спеціальності «Будівництво та цивільна інженерія»

24 червня 2024 року
Факультет землевпорядкування

 На кафедрі геодезії та картографії завершилась навчальна практика з «Інженерної геодезії» для студентів спеціальності 192 «Будівництво та цивільна інженерія».

Згідно з Наказом №940 «С» від 31.05.2024 року, студенти 1 курсу денної форми навчання спеціальності 192 «Будівництво та цивільна інженерія» факультету конструювання та дизайну в період з 03.06.2024 по 21.06.2024 року проходили навчальну практику з дисципліни «Інженерна геодезія».
Ця практика запам’ятається студентам на все життя, адже вона була першою в їхньому навчальному процесі!
Н
а цій практиці студенти мали змогу закріпити теоретичні знання дисципліни «Інженерна геодезія», яку вони вивчали протягом весняного семестру 1 курсу.

Інженерно-геодезичні роботи є важливою і невід’ємною частиною комплексу робіт з вишукувань, проєктування та будівництва інженерних об’єктів, а саме ці завдання вирішуватимуть майбутні фахівці спеціальності 192 «Будівництво та цивільна інженерія».
Інженер на будівельному майданчику повинен добре володіти методами прикладної геодезії, знати і вміти працювати з усіма видами інженерно-геодезичної інформації, бути ознайомленим з новими видами геодезичних приладів і методами опрацювання результатів геодезичних вимірювань.
Студентами на практиці виконувалися такі інженерно-геодезичні роботи, як побудова планово-висотного обґрунтування, підготовка геодезичних приладів (теодоліта, нівеліра) до виконання знімальних робіт, камеральне опрацювання отриманих результатів вимірювань, нівелювання поверхні за квадратами для складання плану будівельного майданчика в горизонталях, розмічувальні роботи та інші інженерно-геодезичні задачі.

 

Після проходження практики можна з впевненістю сказати, що студенти отримали більше розуміння важливості такої дисципліни як «Інженерна геодезія» і набули практичних навиків з методики виконання польових інженерних геодезичних вимірювань, камерального опрацювання отриманих результатів, графічних побудов та оформлення графічних матеріалів і технічної документації.

 

 

Бажаємо студентам наступних успіхів та досягнень для опанування обраної ними спеціальності!

 

Наталія Колеснік, кандидат технічних наук,
старший викладач кафедри геодезії та картографії

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook