У ВІЧНІЙ ПАМЯТІ ЛЮДСЬКІЙ НІХТО НЕ ЗАБУТИЙ, НІЩО НЕ ЗАБУТЕ

13 травня 2015 року
На виконання Указу Президента України «Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни» на юридичному факультеті активізували роботу, спрямовану на формування у молодіжному середовищі шанобливого становлення і поваги до ветеранів війни та нинішніх захисників Вітчизни.              
Зокрема, 7 травня 2015 року наставником 3 курсу 2 групи Канарик Юлією Сергіївною була проведена виховна година на тему: «Ніхто не забутий, ніщо не забуте», бо тільки той, хто пам’ятає минуле, вартий майбутнього.           
Виховний захід розпочався з бесіди зі студентами про те, що життя будь-якої сім’ї невідривно пов’язана з історією держави. Всі події, які відбуваються в країні, так чи інакше, відбиваються на долі, що живуть в цей час людей. День за днем, година за годиною ми проживаємо свій шлях, зростаємо і змінюємося, розквітаємо і старіємо. Кожен з нас намагається жити так, як велить час, і часто в повсякденній суєті не помічає, як час біжить.   
                                                          
Ось пройшло вже сімдесят років з того дня, як закінчилася Велика Вітчизняна війна. Багато чого змінилося з тих пір, але назавжди залишиться незмінною значимість тієї Великої перемоги, подвигу, який скоїв народ, заради жінок і дітей, заради онуків і правнуків, тобто заради нас з вами. Скільки людей загинуло, здійснюючи цей подвиг, скільки сил і терпіння було витрачено, щоб ми, їхні нащадки, жили в мирі і злагоді!                                       
Ніщо не забуте, ніхто не забутий! До могил загиблих ніколи не заросте тропа народної любові. На честь подвигів, в  Україні споруджено  більш 40 тисяч пам'ятників і пам'ятних знаків, ця перемога навіки залишиться в наших серцях.  
  
                                                                                                 
День Перемоги над фашистами був і залишається одним з найбільш шанованих свят не лише в Україні, а й в усьому колишньому Радянському Союзі. Адже ця перемога здобута дорогою ціною.                                    
Вони були чиїмись синами, батьками, друзями, коханими. Кожен з них про щось мріяв, був чиїмось другом. Можна навіть згадувати дріб’язкові конфлікти, але все це – ніщо в порівнянні з вічністю. Бо вони віддали найдорожче – своє життя. І навряд чи хто-небудь з них думав, що їх життя обірветься так: раптово, далеко від рідного дому.                                                        Студентам було наголошено, що життя не стоїть на місці, кожен з нас у відповіді за свою долю і долю своєї Батьківщини. Вона у нас на всіх одна. Але давайте не будемо забувати тих, хто плечем до плеча встав на її захист і зберіг її для нас. Давайте пронесемо їх імена через століття, щоб наші діти й онуки могли з гордістю сказати заповітні слова «Ніхто не забутий, ніщо не забуте».       
Студентка 3 курсу Можаровська Тетяна висвітлила для широкого студентського загалу «ціну» війни – реальні людські та матеріальні втрати України в результаті Другої світової війни, наголосила на внеску України в перемогу антигітлерівської коаліції над нацистською Німеччиною та її союзниками.                                                                             
Залучення архівного відео-матеріалу про те, як розпочиналася Друга світова війна надало емоційну наповненість і наочність виховного заходу.  
                                                                  
Юлія Канарик,
асистент кафедри цивільного та господарського права,
наставник 3 групи
          

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook