Науково-методичний семінар набирає обертів!

13 травня 2015 року

12 травня. В університеті продовжує свою роботу науково-методичний семінар з підвищення психолого-педагогічної майстерності. Цього разу його слухачами стали науково-педагогічні працівники юридичного і землевпорядного факультетів.

Відповідно до програми семінару зустріч із науково-педагогічними працівниками розпочав декан гуманітарно-педагогічного факультету, доктор філологічних наук, професор Василь Шинкарук. Він привітав учасників і побажав конструктивного діалогу та плідної співпраці.

     

Семінар продовжила доцент кафедри соціальної роботи та психології кандидат педагогічних наук, доцент Людмила Омельченко. Тема її доповіді розкривала способи конструктивного вирішення педагогічних конфліктів. Доповідач активізувала увагу слухачів проведенням синквейну, в якому охоче взяли участь всі присутні (завдання полягало у підборі найбільш значущих елементів до іменника «студент», а потім їхнього узагальнення). Результатами експерименту поділилися декан юридичного факультету, к.ю.н., доцент Олена Яра – студент у неї асоціюється з успішно захищеною дипломною роботою; завідувач кафедри цивільного та господарського права, к.ю.н., доцент Лілія Панькова – охарактеризувала студента, як здібного, відкритого, одним словом – «легкість»; у старшого викладача кафедри адміністративного та фінансового права Лідія Галайдюк, яка активно спостерігає за студентським життям, оскільки є вихователем гуртожитку №4, студент асоціюється з молодістю.

    

Продовжив семінар завідувач кафедри методики навчання та управління навчальним закладом доктор педагогічних наук, професор Микола Пригодій. Доповідач висвітлив сучасні методи і засоби професійного навчання, які використовуються у навчальному процесі та порівняв їх із зарубіжними.

 

На завершення зустрічі, завідувач кафедри соціальної роботи та психології, доктор психологічних наук, професор Віталій Шмаргун, по-професійному, вміло і з легкістю зацікавив колективи факультетів своєю доповіддю. В ній акцентувалося на підвищенні рівня психологічної стійкості викладача, психологічного захисту особистості, наголошувалося на необхідності підбору індивідуальної форми відпочинку, були наведені життєві приклади та особисті спостереження. Далі – жвава дискусія, яка закінчилась запрошенням найбільш активних учасників семінару до співпраці  з Центром психологічної служби, створеної на гуманітарно-педагогічному факультеті.

    

 

В цілому, науково-методичний семінар тривав понад три години. Кожен з його учасників отримав корисні знання – важливі для підвищення його професійного рівня при підготовці майбутніх фахівців. Зі словами вдячності за проведений захід і побажаннями плідної співпраці звернулися до науковців гуманітарно-педагогічного факультету декан юридичного факультету Олена Яра і декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков. До нових зустрічей!

  

 

Олена Яра,

декан юридичного факультету
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook