Навчальна практика фахово посилила теоретичні здобутки студентів, що отримані в стінах факультету ветеринарної медицини

20 червня 2024, 7:22

З середини червня 2024 року розпочалася навчальна практика у студентів 3 курсу 3 групи з дисципліни «Гігієна тварин» під керівництвом професора Засєкіна Дмитра Адамовича. Програма практики чітко спланована, все розписано по днях. Заслухавши основні вимоги до техніки безпеки та закріпивши їх підписами у спеціальному журналі, вже в перший день навчальної практики, студенти відвідали пасіку, де дізналися про санітарно-гігієнічні вимоги до утримання бджіл та виробництво меду, ознайомилися з матеріальною базою лабораторії бджільництва, відвідали чудовий музей. Зрозуміли, що з бджолами працюють фанати цих комах, а також ті хто легко переносить можливі жалення бджіл. Все побачене, почуте і помацане надовго запам’ятається студентам. Тут же купували мед і бджолині маточки.

  

  

На другий день практики ми долучилися до відкритої лекції «Від теорії до практики. Зустріч з ветеринарними експертами». Лекції були цікаві та пізнавальні, хочемо відмітити професіоналізм та підготовку лекторів. Адже кожна презентація лекції була змістовна та цікава. На особливу подяку організаторам заслуговують наукові сувеніри, що були надані кожному слухачу.

  

В один з наступних днів ми відвідали філію «Антонов-Агро» в с.Круглик, де дізналися про вимоги до утримування різних статево-вікових груп свиней і кролів, що використовуються у роботі цього технологічного господарства.

 

А на кінець навчальної практики ми відвідали лабораторію конярства та птахівництва НУБІП України, дізналися про вимоги до утримання, догляду, годівлі коней та птахів.

 

  

  

  

П’ять днів практики минули як п’ять хвилин, а побаченого та почутого хватить на роки. Дякуємо за можливість долучитися до сучасного, передового, вкрай необхідного дійства під час проходження навчальної практики деканату ФВМ, завідувачу кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К.Скороходька Соломону В.В. Адже правду кажуть, що теорія без практики сліпа.

 

 

Катерина Савчук, староста 3 групи факультету ветеринарної медицини;

Дмитро Засєкін, професор кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К.Скороходька
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook