Міждисциплінарний воркшоп-гра "Єдине здоров’я" на факультеті ветеринарної медицини НУБіП України: Новий погляд на глобальні проблеми

31 травня 2024 року
факультет ветеринарної медицини

 30 травня 2024 року на факультеті ветеринарної медицини відбувся унікальний воркшоп-гра “Єдине здоров’я”, приурочений до відзначення 126 річниці Національного університету біоресурсів і природокористування України. 

Студенти 5  курсу факультету ветеринарної медицини спеціальностей 211 “Ветеринарна медицина” та 212 “Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза” долучилися до участів заході, який був організований у рамках реалізації проекту програми ЄС ЕРАЗМУС+ Модуля Жана Монне “Інтеграція політики та засад Єдиного здоров’я ЄС в Україні” (101048229 - EU4OH -ERASMUS-JMO-2021-HEI-TCH-RSCH)у співпраці з ВООЗ України. 

Воркшоп мав на меті не тільки стільки теоретичне пояснення концепції «Єдиного здоров’я», скільки практичне занурення учасників у ситуаційні завдання, які демонструють взаємозв’язок між здоров’ям людини, тварин і довкілля. Учасники мали можливість опанувати методи аналізу соціальних аспектів, що впливають на здоров’я, визначити рушійні сили та обмеження на шляху впровадження підходу «Єдиного здоров’я» та розвивати навички командної роботи та прийняття рішень.

Захід розпочався з інформаційної частини під час якої експерти з ВООЗ України та викладачі університету пояснили основні принципи та важливість підходу «Єдиного здоров’я». Після вступної частини учасники перейшли до активної фази воркшопу – серйозної гри, розробленої Ліонською ветеринарною школою (Франція) для відтворення реальних проблем. Гра складалася з кількох етапів, кожен з яких представляв певне завдання або ситуацію, що вимагав міждисциплінарного підходу пошуку зв'язків між факторами та основоположними принципами, які допомагають забезпечити ефективність, справедливість, рівноправність і сталість дій в рамках "Одного здоров'я". 
 
Учасники воркшопу висловили своє задоволення та зацікавленість у подібних заходах. Студенти відзначили, що практичний підхід та формат гри допомогли їм краще зрозуміти складність та важливість інтегрованого підходу "Єдиного здоров'я. Ось кілька відгуків учасників: 
Катя, студентка 5 курсу (211 спеціальність): “Це був надзвичайно корисний досвід. Я багато дізналася про те, як наше здоров’я пов’язане зі станом довкілля і тварин. Воркшоп допоміг мені зрозуміти наскількиважливо працювати разом, щоб вирішувати глобальні проблеми здоров’я.” 
Артем, студент 5 курсу (212 спеціальність): “Гра була дуже  інформативною. Це було чудово мати можливість застосувати наші знання на практиці та побачити, як різні фактори пов'язані. Я тепер краще розумію, чому підхід «Єдиного здоров’я» є таким важливим.” 
Учасники заходу підкреслили важливість подібних освітніх ініціатив для майбутніх фахівців у галузі медицини, ветеринарії та екології та висловили побажання залучення до майбутніх воркшопів студентів різних спеціальностей.
 
Воркшоп-гра “Єдине здоров’я” на факультеті ветеринарної медицини став важливим кроком у просуванні концепції інтегрованого підходу Єдиного здоров’я в Україні. Учасники отримали цінний досвід і знання, які вони враховуватимуть у своїй майбутній професійній діяльності, роблячи свій внесок у розвиток здорового і стійкого суспільства. 
 
Марія Галабурда,
Олександр Мартинюк,
Олена Кузмінська
учасники проекту EU4OH

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook