День вишиванки на механіко-технологічному факультеті подарував студентам та викладачам незабутні емоції

16 травня 2024 року
  День вишиванки в Україні завжди був насичений різноманітними подіями, які спрямовані на популяризацію української культури та традиційного одягу. В це день традиційно носять вишиванки на роботу, навчання та різноманітні заходи, організовують флешмоби та збори у вишиванках по всій Україні та за її межами, проводять майстер-класи та виставки з вишивки, традиційного одягу та народного мистецтва, відбуваються концерти народної музики, танців та інші культурні заходи.

  Вишиванка є символом національної ідентичності, культурної спадщини та зв’язку поколінь. Кожен регіон України має свої особливості вишивки, що відображає місцеві традиції, орнаменти та колірну гаму. Вишиванка також вважається оберегом, що захищає людину від зла та приносить удачу.

  Викладачі та студенти механіко-технологічного факультету, натхненні традиціями свого народу, організували в цей день флешмоб в холі навчального корпусу № 11. Студент 2 курсі спеціальності «Агроінженерія» Сергій Коваленко прочитав найвідоміший вірш Олександра Олеся «Чари ночі», одну з найкращих перлин української інтимної лірики. Танцювальний колектив механіко-технологічного факультету «Калина» запалив присутніх грайливим гопаком. А яскраві вишивані костюми танцюристів привнесли кольорів та емоцій в наше сучасне тривожне життя та осяяли очі присутніх радісними вогниками.

  На святі було оголошено про початок збору коштів для воїнів бригади «Гвардії наступу», побратимів воїна ЗСУ, студента 4 курсу факультету Тимофія Мельника, долучитись до якого можна за посиланням: https://send.monobank.ua/jar/4S9xvzqBTx

  Свято вишиванки покликано зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння вишитого українського одягу, адже вишиванка – це наша національна святиня, яка символізує собою традиційний зв’язок багатьох поколінь – зв’язок, що не переривається віками.

Оксана Ачкевич,
заступник декана
механіко-технологічного факультету

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook