TREATY – інженерний менеджмент агродронів від AgronixUA!

14 травня 2024, 17:23
м. Київ НУБіП України

 

14 травня 2024 року, в межах програми "Spring School TREATY 2024", відбулось одноденне вивчення сучасних виробничих технологій AgronixUA "Використання агродронів в агробізнесі України" на прикладі обладнання від світового лідера з виробництва агрокоптерів «DJI Аgriculture» та власними розробками і виробництвом. 

  Захід був організований керівником компанії «AGRONIX» (https://agronix.com.uaМиколою ЧЕРНЯКОМ та представниками Національного університету біоресурсів і природокористування України, старшим викладачем кафедри сільськогосподасрьких машин та системотехніки імені академіка П. М. Василенка Олегом ВЕЧЕРЕЮ та доцентом кафедри технічного сервісу та інженерного менеджменту імені М. П. Момотенка Володимиром ЄВТУШЕНКОМ, для студентів освітньо-професійної програми "Агрономія" бакалавратури агробіологічного факультету НУБіП України. 

  Використання агродронів для внесення засобів захисту рослин стає все більш поширеним серед українських аграріїв. За даними 2023 року, площа земель, оброблених дронами, зросла на 3,5% порівняно з попереднім сезоном. Цей ріст є свідченням швидкого розвитку цієї технології в агросекторі країни. Збільшений інтерес до дронів пояснюється необхідністю негайного внесення захисту рослин, особливо у випадках, коли погодні умови або рельєф землі ускладнюють доступ обприскувача на поле. У таких обставинах агродрони стають незамінними помічниками для своєчасного оброблення посівів, забезпечуючи оптимальні умови для їх зростання та розвитку.

  Головний модератор – Микола ЧЕРНЯК є засновником компанії AgronixUA, кандидат сільськогосподарських наук, PhD in Agriculture, експерт із внесення ЗЗР агродронами. Микола ЧЕРНЯК проводить досліди з виробниками ЗЗР і насіннєвими компаніями FMC, АХТ, UPL, Monsanto, Bayer, Syngenta та іншими. Пройшов шлях від найманого працівника до пілота та власника компанії. «Живу агросферою більше 15 років, проводжу різні експерименти та інновації на ринку України».

 

 Представлений на занятті, оснащений передовою технологією та потужною системою обприскування, AGRAS T30 став точкою біфуркації у веденні сучасного агробізнесу. Його основна роль полягає в тому, щоб допомогти аграріям підвищити ефективність і продуктивність їхніх господарств. Переваги використання AGRAS T30 включають: зниження витрат, підвищення врожайності та покращення загального культури землеробства. Завдяки передовим характеристикам AGRAS T30 став незамінним інструментом для сучасного сільського господарства. 

  

  Була розглянута економічна сторона роботи з агродронами та детально обґрунтована і продемонстрована у презентації, що викликало у слухачів запал цікавості, який плавно перейшов до активної фази запитань та обговорення.

 

 

  Також компанією розроблено спеціальний курс для швидкого навчання пілотів агродронів DJI Agras та підготовки сертифікованих пілотів. На протязі навчання студенти опановують всю необхідну інформацію про керування дроном, навчаються орієнтуватися у препаратах та дізнаються технології їх внесення.

  Дякуємо AgronixUA, за якісне надання практичної та актуальної інформації про рівень і можливості сучасної техніки – агродронів.

 

Іван Роговський

 

 
 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook