Патріотичне студентство факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

5 травня 2015 року
м. Київ, Національний музей Тараса Шевченка

Борітеся – поборете!
Вам Бог помогає!
За вас правда, за вас слава,
І воля святая!

 

    Цими словами екскурсовод Національного музею Тараса Шевченка розпочала свою екскурсію біля древньої карти світу, де була зображена Україна (і на якій не було ані Росії, а ні Малоросії) , для студентів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, які з метою підвищення власного загальнокультурного рівня відвідали головний музей країни.



    Рік тому, до 200-річчя з дня народження великого сина України, після проведення ремонтно-реставраційних робіт та створення умов для представлення доробку Тараса Шевченка в оригіналі (як живопису, так і графіки), музей було відкрито.
З першої хвилини захоплення від скляного атріуму музею та просторої білої зали, студенти з великою цікавістю слухали екскурсовода і розглядали експозиції музею, які подають відвідувачам монографічний показ життя і творчості Тараса Шевченка, всебічно висвітлюючи його творчість як поета, художника, мислителя, державного діяча, основоположника української літератури та української літературної мови: оригінали робіт Шевченка, документи про його життя і творчість, рукописи його поезії, фотографії поета і його друзів, перші твори Шевченка з його автографами, майже всі видання творів поета, офорти – 4000 експонатів, які знаходяться в 24 залах.



    З хвилюванням від надзвичайного обдарування поета студенти зупинялись біля кожної картини, експонату, бажаючи все запам’ятати та сфотографувати на пам'ять.



    Маючи ще достатньо вільного до занять часу, після закінчення екскурсії студентам аж ніяк не хотілось залишати прекрасні зали музею, де означено вагоме місце Тараса Шевченка у світовій культурі, показано значення його для України,і вони продовжували насолоджуватись духовним надбанням та історією геніальної людини…

Заступник зав.кафедри технології
м’ясних, рибних та морепродуктів
факультету харчових технологій та
управляння якістю продукції АПК,
к.т.н, доцент Крижова Юлія Петрівна.

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook