Участь членів гуртка «Клуб фінансового аналітика» у обговорені питань трансфертного ціноутворення»!

2 травня 2024 року
     Члени гуртка відвідали 29 квітня 2024 року відвідали лекцію лідерки практики трансфертного ціноутрорення Mazars Ukraine Катерини Борисенко на тему «Чому торгові марки «оселилися» у фінансових офшорних зонах?»

    Як зазначила пані Катерина: «Значна частка сучасного міжнародного бізнесу складається з операцій між підрозділами транснаціональних корпорацій. У своїй підприємницькій діяльності ці корпорації постійно шукають способи знизити податкове навантаження. Щоб оптимізувати оподаткування, багато компаній вдаються до трансфертного ціноутворення. Сьогодні, у зв’язку з великими глобалізаційними процесами та зростанням кількості міжнародних корпорацій, інтерес до цього питання став досить відчутним, у тому числі й в Україні, де трансфертне ціноутворення стало особливо актуальним в останні роки».

    Лектор розкрила ряд питань пов’язаних із трансфертним ціноутворенням. Зокрема, щодо категорії трансфертна ціна; які операції привертають до себе особливу увагу податкової; як працює законодавство з трансфертного ціноутворення в Україні; особливості принципу витягнутої руки.
    На завершення, було проведено серед студентів та аспірантів опитування, за результатами якого представники компанії Mazars Ukraine вручили найактивнішим учасникам призи.
 
      

Зоя ТІТЕНКО,
керівник гуртка
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook