ТАКТИЧНА ВЕТЕРИНАРНА МЕДИЦИНА – ВАЖЛИВИЙ АСПЕК НАШОГО ЧАСУ!

28 квітня 2024, 13:17
ФВМ НУБіП України

   Згідно офіційних даних, від початку повномасштабного вторгнення наша армія втратила 25 українських службових собак (відомості травня 2023). Тож дуже важливо надавати правильну та швидку допомогу нашим меншим захисникам навіть під час бойових дій: коли сидиш в окопі, коли кулі свистять над головою або коли поруч вибухи. Тому знання тактичної бойової допомоги собакам – це дуже важливий аспект нашого сьогодення. Громадська організація "Петро та Мазепа" спільно з зоозахисниками та ветеринарами, які працюють у зоні бойових дій , започаткували проєкт допомоги службовим собакам «Чотирилапий захисник». У його межах здійснюється підтримка кінологічних служб, ветеринарних шпиталів, навчальних центрів ЗСУ, Міністерства внутрішніх справ, ДСНС та інших структур.

   Першим практичним кроком реалізації проєкту стало видання посібника «Рекомендації з тактичної бойової допомоги собакам Canine/K9 Tactical Combat Casualty Guidelines». Переклад українською на волонтерських засадах здійснив професор Київського міжнародного університету, доктор медичних наук, майор медичної служби Костянтин Трінус.
   У посібнику надаються рекомендації з допомоги тваринам на полі бою.
   Електтронний варіант даного посібника доступний за посиланням: https://drive.google.com/file/d/1DZC-Z8ObiDfv29x0b9K6xDheLDRPbwJo/view?u....
   Однак, всі ми знаємо, що інколи друкований варіант є дуже незамінним помічником.
   Сенат студентської організації факультету ветеринарної медицини мав змогу провести онлайн-зустріч з керівником громадської організації «Петро і Мазепа» Зоєю Шкурко.

   На зустрічі було обговорено важливість даного посібника та можливість отримання певної кількості примірників для забезпечення студентів факультету ветеринарної медицини. Також було обговорено подальшу можливу співпрацю між ССО ФВМ та ГО «Петро і Мазепа».
   Вже наступного дня представником ССО ФВМ було отримано невелику, але таку значущу, партію примірників.

   Сенат студентської організації факультету ветеринарної медицини дякує громадській організації «Петро і Мазепа» та її керівнику Зої Шкурко за співпрацю!
   Маємо надію продовжувати взаємовигідну та плідну працю в майбутньому!

   В статті використані матеріали зі статті на сайті УКРІНФОРМ (https://www.ukrinform.ua/rubric-presshall/3707264-prezentacia-posibnika-...)

Сергій Марценюк, журналіст медіасектору ССО ФВМ
Марія Хведчук, голова ССО ФВМ

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook