«Органічне птахівництво» розкриває свої секрети - відкрита лекція з дисципліни «Технологія органічного виробництва продукції тваринництва»

24 квітня 2024 року
На сьогодні органічне тваринництво набуває все більшого значення для забезпечення сталого розвитку аграрного сектору, збереження здоров’я людей та довкілля, оскільки такі підходи до ведення тваринництва сприяють збереженню природніх ресурсів і біорізноманіття, зменшенню впливу забруднювачів на навколишне середовище, забезпечується благополуччя тварин, а продукція є корисною для споживачів. 
22 квітня, відповідно плану проведення відкритих лекцій на факультеті тваринництва та водних біоресурсів, відбулася відкрита лекція доцента кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві Світлани Базиволяк з дисципліни «Технологія органічного виробництва продукції тваринництва» для студентів-магістрів першого року навчання.
Оскільки темою лекції було висвітлення питань з органічного птахівництва, то спільноті представлено матеріали щодо порід і кросів сільськогосподарської птиці, які використовуються в нашій країні і світі, вимоги і особливості вирощування та утримання птиці різних статево-вікових груп відповідно існуючих нормативних документів різних країн Європи та України, якісні показники органічної продукції птахівництва.
 
 
 
Впродовж лекції, яка була проведена на високому науково- і навчально-методичному рівні, студенти обговорили багато питань, висловлювали свої думки, що свідчить про їх зацікавленість представленим матеріалом, а також розуміння важливості органічного сектору виробництва. На лекції були присутні і науково-педагогічні працівники факультету: професори кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві Наталія Прокопенко і Вікторія Мельник, доцент Руслана Уманець, доценти кафедри технологій виробництва молока та м’яса Тетяна Антонюк і Іван Чумаченко.
 
 
Насичений і цікавий матеріал лекції, професійний підхід лектора, його уважність до потреб аудиторії забезпечили схвальні відгуки колег і студентів. Наприкінці була анонсована лекція з дисципліни, на яку запрошено фахівця з органічного бджільництва, що викликало значну зацікавленість спільноти. Лектор запросила всіх бажаючих доєднатися до наступної лекції.
 
 
 
Наталія Прокопенко,
професор кафедри технологій у

птахівництві, свинарстві та вівчарстві 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook