Чергове квітневе засідання вченої ради гуманітарно-педагогічного факультету: конкурсні питання

20 квітня 2024 року

17 квітня 2024 року відбулося чергове засідання вченої ради гуманітарно-педагогічного факультету. На порядку денному конкурсні питання; затвердження освітніх програм ОС «магістр» і «бакалавр», каталогів, робочих програм навчальних дисциплін; розгляд наукових і навчально-методичних видань та інші важливі питання життєдіяльності гуманітарно-педагогічного факультету.

Засідання вченої ради гуманітарно-педагогічного факультету традиційно розпочато з приємного: з привітання з днем народження Костенка Миколи Петровича, завідувача кафедри фізичного виховання. Члени вченої ради, присутні на засіданні НПП приєдналися до вітань оплесками.

Розпочала роботу голова вченої ради, декан гуманітарно-педагогічного факультету Інна Савицька, яка поінформувала членів ученої ради, запрошених, присутніх про підсумки діяльності за квітень та поточні завдання факультету, зокрема про проведення Міжнародної науково-практичної конференції “Розвиток лідерського потенціалу жінок в академічному середовищі: міжнародний досвід для потреб розбудови України” (організована кафедрою філософії та міжнародної комунікації, кафедрою соціальної роботи та реабілітації); про організацію зборів студентів та персоналу у виборах кандидата на посаду ректора; про очне навчання на 1-2-3-4 курсах та початок сесії на початку травня для студентів 4 курсу тощо. Інна Миколаївна зупинилася й на заходах, які заплановано на травень: графік освітнього процесу (з 20 травня – літня екзаменаційна сесія); вибори ректора університету (28 травня); День університету – 31 травня тощо.

На порядок денний були винесені конкурсні питання.
Шляхом таємного голосування вчена рада підтримала рекомендації кафедр і рекомендувала вченій раді університету кандидатуру Ірини Мартинюк на заміщення вакантної посади завідувача кафедри психології;

Шляхом таємного голосування вчена рада підтримала рекомендації кафедр і рекомендувала вченій раді університету кандидатури Віталія Шмаргуна на заміщення посади професора кафедри психології; Олександра Кучая – кафедри педагогіки, Ірини Демченко, Інни Осадченко та Ніни Тверезовської – кафедри соціальної роботи та реабілітації, Сергія Білана, Володимира Калуги – кафедри міжнародних відносин і суспільних наук, Світлани Харченко – кафедри журналістики та мовної комунікації.

 

 

 

Вчена рада підтримала рекомендації кафедр і ухвалила кандидатури Ярослава Рудика на заміщення посади доцента кафедри управління та освітніх технологій, Олега Єреська – кафедри педагогіки; Карини Власенко – кафедри соціальної роботи та реабілітації; Олени Балалаєвої, Тараса Горбатюка, Тетяни Кичкирук, Ірини Матвієнко, Світлани Христюк та Дмитра Чорноморденка – кафедри філософії та міжнародної комунікації; Оксани Булгакової, Наталії Кравченко, Олени Кропивко та Людмили Лановюк – кафедри міжнародних відносин і суспільних наук; Ірини Сидоренко та Ярини Пузиренко – кафедри культурології; Віри Пироговської – кафедри журналістики та мовної комунікації, Маріанни Гольцової, Оксани Захуцької та Оксани Теплої – кафедри іноземної філології і перекладу, Світлани Качмарчик та Людмили Шанаєва-Цимбал – кафедри англійської філології; Сави Бринзака та Віталія Мирошніченко – кафедри фізичного виховання.

 

Вчена рада також шляхом таємного голосування підтримала рекомендації кафедр і ухвалила кандидатури Лідії Чередник на заміщення посади старшого викладача кафедри педагогіки; Руслани Білик – кафедри соціальної роботи та реабілітації; Тараса Кушніра та Владислави Чайки – кафедри культурології; Людмили Клименко та Олександра Соделя – кафедри англійської філології; Олени Отрошко та Наталії Крупко – кафедри фізичного виховання.

 

 



Заступник декана гуманітарно-педагогічного факультету професор Ігор Буцик доповів про освітні програми ОС «Магістр» (загалом функціонує 10 програм) і «Бакалавр» (8 робочих програм навчальних дисциплін). Рада ухвалила: завідувачам випускових кафедр, гарантам ОПП та ОНП, їх проектним групам, та НПП, що входять до груп забезпечення, проводити регулярний моніторинг, перегляд і доопрацювання ОПП і НП з метою забезпечення належного рівня надання освітніх послуг і створення сприятливого й ефективного освітнього середовища на основі вивчення сучасних наукових досліджень, розробок та провідного світового та вітчизняного досвіду, залучення до співпраці ради роботодавців, стейкхолдерів та здобувачів освіти.

Учена рада схвалила рекомендації навчально-методичної ради гуманітарно-педагогічного факультету, схвалила до друку навчально-методичні матеріали. Це озвучила голова навчально-методичної ради факультету Світлана Амеліна.

17 квітня 2024 року відбулася зустріч проректора з науково-педагогічної роботи Оксани Тонхи з головами редакційних колегій наукових видань університету щодо просування наукових журналів університету до міжнародних наукометричних баз даних Scopus та Web of Science. На зустрічі була присутня заступник декана з наукової роботи факультету Світлана Харченко. Наукові журнали «Міжнародний філологічний часопис» та «Гуманітарні студії: педагогіка, психологія, філософія» уже практично готові до включення їх до міжнародних наукометричних баз даних Scopus та Web of Science. Тому Світлана Василівна наголосила на активізації заходів подальшої роботи щодо просування факультетських наукових видань. Основні вимоги ґрунтуються на принципах об’єктивності та неупередженості при відборі статей для публікації; на якості та географії наукових досліджень; обов’язковому сліпому рецензуванні статей; колегіальності у прийнятті рішень щодо публікації статей; доступності та оперативності у спілкуванні з авторами; суворому дотриманні авторських і суміжних прав.

 

 

Були розглянуті й інші питання для забезпечення життєдіяльності гуманітарно-педагогічного факультету.

 

 


Світлана Гейко,
секретар вченої ради гуманітарно-педагогічного факультету,
доцент кафедри філософії та міжнародної комунікації

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook