Відбувся майстер-клас «Порядок проведення випробувань молочних продуктів згідно чинного законодавства»
22 квітня 2024 року на базі кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К.Скороходька відбувся майстер-клас «Порядок проведення випробувань молочних продуктів згідно чинного законодавства».
Майстер-клас зі вступним словом розпочав завідувач кафедри Соломон В.В.
У заході взяли участь 29 учасників.
Спікерами майстер-класу були: доктор ветеринарних наук, професор Ткачук Світлана Алімівна, кандидат ветеринарних наук, доцент Таран Тетяна Володимирівна.
Згідно програми майстер-клас розпочато було з теоретичної частини, під час якої учасники ознайомилися з нормативно-правовими актами щодо молочних продуктів, вимогами до їх якості та безпеки, основами технології виготовлення кисломолочних продуктів та масла вершкового, чинниками, що впливають на виникнення вад, фальсифікації.
Друга частина майстер-класу була присвячена дослідженням за показниками якості кефіру, сметани сиру кисломолочного та масла вершкового різних виробників.
Дослідили органолептичні показники даних харчових продуктів, визначили кислотність та фосфатазу у кефірі та сметані, домішки крохмалю. За результатами проведених досліджень показники кефіру одного з виробників не відповідали вимогам стандарту.
Під час проведення досліджень сиру кисломолочного встановлено незадовільні органолептичні показники одного із зразків.
Дослідження масла вершкового показали фальсифікацію двох проб рослинними жирами.
Підсумки провели спільно з учасниками заходу, які подякували організаторам заходу за цікаву інформацію надану як в теоретичній, так і в практичній частині.
Всі учасники майстер-класу також висловили велику подяку завідувачу лабораторії Постой Ярославі Анатоліївні за підготовку практичної частини заходу.
професор кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К. Скороходька Світлана ТКАЧУК
доцент кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К.Скороходька Тетяна ТАРАН