Підвищення кваліфікації НПП та студентів

17 квітня 2024 року

  

Проєкт Treaty, який виконується провідними європейськими закладами освіти, у тому числі НУБіП України (задіяні факультети конструювання та дизайну та механіко-технологічний), передбачає проведення курсів підвищення кваліфікації, семінарів, практичних воркшопів тощо. У рамках такої співпраці керівник консорціуму закладів вищої освіти – Технічний університет Данії – у квітні провів освітні курси для викладачів та студентів, на які зареєструвались представники нашого університету. Запропонований іноземними освітянами курс „Оптимізаційні методи для енергетичних систем” був із цікавістю сприйнятий НПП та студентами, які задіяні у освітньо-професійній програмі „Робототехнічні систем і комплекси сільськогосподарського виробництва”. У рамках підготовки за цією освітньою програмою студенти освоюють освітню компоненту „Сучасні методи оптимізації”, тому вони із задоволенням сприйняли курс. Дійсно, методи оптимізації, які автори включили у зміст курсу (це методи рою часточок PSO, гармонійного пошуку HS та інші) також вивчаються у рамках вказаної освітньої компоненти. Це, безперечно, підтверджує актуальність дисципліни „Сучасні методи оптимізації” та вказує на сучасність і затребуваність компетентностей, які здобуваються студентами.   
За результатами проходження курсу учасники – викладачі (проф. Юрій Ромасевич , асист. Олексій Стехно) і студенти (Богдан Закревський, Богдан Каленіченко, Максим Бутков) – отримали відповідні сертифікати.
 
 
 
 Крім того, варто відмітити і те, що викладання курсу велось дистанційно англійською мовою, що до певної міри забезпечує програмні результати навчання, які пов’язані із здатністю відшукувати потрібну наукову і технічну інформацію в доступних джерелах, зокрема, іноземною мовою.
Віримо, що отримані знання та компетентності допоможуть освітянам у подальшому вдосконалити зміст освітньої програми „Робототехнічні систем і комплекси сільськогосподарського виробництва”, а студентам – розкриють нові можливості щодо реалізації власного інженерного потенціалу у галузі робототехніки.
 
Гарант ОПП „Робототехнічні систем і комплекси сільськогосподарського виробництва”,
Юрій Ромасевич
 
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook