Березневі студії на гуманітарно-педагогічному факультеті

11 квітня 2024 року

  Триває весняний семестр 2023-2024 навчального року на гуманітарно-педагогічному факультеті НУБіП України. Не зважаючи на військовий стан та повітряні тривоги, викладачам і студентам вдалося ефективно поєднати онлайн та офлайн заняття.

   Протягом ІІ семестру на гуманітарно-педагогічному факультеті у відповідності до виконання наказу ректора «Про підвищення якості навчання в НУБіП України» та згідно затвердженого графіку проведення відкритих лекційних занять НПП факультету були заплановані 15 відкритих лекцій та занять для студентів різних спеціальностей.


   Розпочала березневі студії на гуманітарно-педагогічному факультеті кафедра педагогіки. Доцентом кафедри Олегом Єресько 4 березня 2024 р. для студентів 2 курсу спеціальності «Професійна освіта» було проведено 2 відкриті лекції з дисциплін «Валеологія та основи медичних знань» та «Психологія праці та екокультура особистості».
   Професором кафедри соціальної роботи та реабілітації Інною Осадченко було проведено відкриту лекцію з дисципліни «Соціально-психологічна робота із військовослужбовцями та членами їх сімей» для студентів 4 курсу ОС «Бакалавр» спеціальності «Соціальна робота», яка відбулася 4 березня 2024 р. https://nubip.edu.ua/node/142943 А 15 березня 2024 р. професором кафедри Іриною Демченко була проведена відкрита лекція з дисципліна «Соціальна геронтологія» для студентів 4 курсу спеціальності «Соціальна робота».
   На кафедра психології 19 березня 2024 р. у студентів-магістрів 1 курсу спеціальності «Психологія» було проведено відкрите заняття на тему «Застосування авторських проективних технологій в консультативній роботі з клієнтами» за дисципліною «Практикум з психологічного консультування та психотерапії». Відкрите заняття – майстер-клас – провела професорка кафедри психології Мирослава Садова. Заняття було проведено на високому рівні, де застосовувались авторські техніки та інноваційний підхід в науці та психологічній практиці.
   Професори кафедра журналістики та мовної комунікації Марина Навальна та Тетяна Дзюба провели 2 відкриті лекції із журналістських фахових дисциплін. Ці лекції відвідали не тільки студенти-журналісти, а й викладачі гуманітарно-педагогічного факультету на чолі з деканом Інною Савицькою. Марина Навальна провела міждисциплінарну лекцію на тему «Фейки та антифейкові ресурси», а з дисципліни «Журналістське розслідування» професор Тетяна Дзюба – відкриту лекцію на тему «Метод спостереження в журналістському розслідуванні».
Кафедра філософії та міжнародної комунікації. Були проведені дві відкриті лекції.
   19 березня 2024 року доцент кафедри Тарас Горбатюк провів відкрите лекційне заняття із дисципліни «Філософія» на тему «Німецька класична філософія» для студентів 1 курсу, спеціальності «Інформаційні системи і технології» факультету інформаційних технологій. На лекції були присутні заступник декана з навчальної і виховної роботи, доцент Клименко Н. А., доценти кафедри філософії та міжнародної комунікації Гейко С.М. та Лаута О.Д., а також асистент Притика О.І. Детальніше тут.
   20 березня 2024 року у дистанційному форматі відбулось відкрите лекційне заняття доцента кафедри філософії та міжнародної комунікації Аліни Супрун з навчальної дисципліни «Філософія» на тему «Філософія Нового часу» для студентів 1 курсу, спеціальності «Ветеринарна медицина» факультету Ветеринарної медицини.
   Професором кафедри управління та освітніх технологій Наталією Гречаник 21 березня 2024 року була проведена лекція для магістрів ОПП/ОНП «Управління навчальним закладом» у межах вивчення нормативної освітньої компоненти «Управління освітньою діяльністю». 
   Доцент кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей Катерина Якушко 27 березня 2024 р. провела відкрите заняття на тему «Cartography. Soils»
Кафедра міжнародних відносин і суспільних наук. Було проведено дві відкриті лекції.
   26 березня 2024 р. відбулося онлайн відкрите лекційне заняття професора кафедри міжнародних відносин і суспільних наук Сергія Олексійовича Білана з навчальної дисципліни «Країнознавство» для студентів спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» гуманітарно-педагогічного факультету на тему «Країни Азії».
   29 березня 2024 р. доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук гуманітарно-педагогічного факультету Юлія Сєкунова прочитала відкриту лекцію з дисципліни «Політології» на тему «Держава як основний інститут політичної системи» для бакалаврів спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» Факультету захисту рослин, біотехнологій та екології, на яку також завітали НПП кафедри та представники факультету.
   Кафедра фізичного виховання. Було заплановано два відкритих заняття: доцентом Мирошніченко В.О. з дисципліни «Основи загального і спортивного масажу» та ст.викладачем Отрошко О.В. з дисципліни «Теорія і методика фізичного виховання» для студентів спеціальності «Фізична культура і спорт» гуманітарно-педагогічного факультету.
   Окрім запланованих відкритих лекцій були проведені й гостьові. Так 26 березня 2024 року в Харківському національному педагогічному університеті імені Г.С. Сковороди за ініціативи кафедри української мови імені професора Л.А.Лисиченко відбулася гостьова лекція доктора філологічних наук, професора кафедри журналістики та мовної комунікації Миколи Івановича Степаненка.

   Всі відкриті лекції та заняття високо оцінили студенти, викладачі та завідувачі відповідних кафедр. Тож, НПП гуманітарно-педагогічного факультету проводять лекційні та практичні заняття на високому професійному рівні, з використанням новітніх технологій, методів та прийомів унаочнення матеріалу, згідно останніх тенденцій та супереч викликам воєнного часу.

 

Гейко С.М.,
доцент кафедри філософії та міжнародної комунікації,
відповідальна за здійснення контролю за якістю прочитаних лекцій
від гуманітарно-педагогічного факультету

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook