Вітаємо з успішним попереднім захистом дисертацій здобувачів освітньо-наукового ступеня доктора філософії кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка

10 квітня 2024, 16:00

На засіданнні наукової ради НДІ здоров’я тварин (09.04.2024 р.) було заслухано дисертаційні роботи здобувачів освітньо-наукового ступеня доктора філософії кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка Суртаєвої Ю.В. і Горкавої І.М.


Дисертаційна робота Суртаєвої Юлії Вікторівни на тему: «Властивості стовбурових клітин залежно від умов кріоконсервування та їх вплив на відновлення тканин експериментально ушкодженої легені тварин», науковий керівник док. вет. н., проф., акад. НААН Мазуркевич А.Й., експерти: докт. вет. наук, доц. Ковпак В.В., доцент кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин та канд. вет. наук, доц. Харкевич Ю.О., доцент кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка.

Дисертаційна робота Горкавої Ірини Миколаївни на тему: «Вплив плазми збагаченої тромбоцитами на тканини суглобу за експериментального остеоартрозу», науковий керівник док. вет. н., проф. Малюк М.О., експерти: канд. вет. наук, доц. Куліда., доцент кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка та канд. вет. наук, доц. Харкевич Ю.О., доцент кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка.


Члени наукової ради НДІ здоров’я тварин відмітили, що здобувачі навчально-наукового ступеня мають значний науковий досвід. Під час виконання наукових робіт дисертанти виконали експериментальну і практичну складові дисертаційної роботи. Ю. Суртаєва і І. Горкава опублікували наукові роботи у фахових виданнях України, які відображають грунтовність наукових досліджень. Також у здобувачів навчально-наукового ступеня представлено значну кількість доповідей на міжнародних наукових конференціях, які відображають актуальність представлених наукових досліджень.


Під час обговорення результатів дисертаційних робіт Суртаєвої Ю. і Горкавої І. члени наукової ради НДІ здоров’я тварин акцентували увагу на наукоій новизні та практичному значенні отриманих наукових результатів, а також на висновках і пропозиціях виробництву презентованих наукових робіт.

Одноголосно члени НДІ здоров’я тварин проголосували за рекомендацію до подання дисертаційних робіт здобувачів освітньо-наукового ступеня доктора філософії Суртаєвої Ю.В. і Горкавої І.М. до розгляду на разовому фаховому семінарі.

Микола Малюк, завідувач кафедри

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook