Молодь обирає фах енергетика в НУБІП України

10 квітня 2024 року

Вибір професії є одним із важливих та надзвичайно відповідальних моментів у житті кожної людини, оскільки є запорукою успішної самореалізації людини в суспільстві.
Ми з радістю представляємо молоду людину, що бачить своє майбутнє в енергетичній сфері України. Світлана Дудукова - випускниця 11 класу загальноосвітньої школи №2 Глухівської міської ради Сумської області.

 

Світлано, розкажіть про себе.
Я завершую навчання у школі і планую навчатися в Навчально-науковому інституті енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України на однойменній освітній програмі спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка».

Які передумови прийняття такого рішення? Чому саме НУБіП?
Мій вибір пов'язаний з НУБіП України не випадково. Університет знаходиться серед кращих в Україні та Східній Європі за багатьма показниками.
До того ж, на мій погляд, цікава і пізнавальна профорієнтаційна робота вашого інституту посилила мій інтерес до фаху енергетика. Мене приваблює можливість отримати подвійний диплом європейського зразка, цікавить також викладання дисциплін іноземною мовою.
Крім того, під час навчання студенти мають можливість брати участь у програмах академічних обмінів із кращими європейськими та американськими університетами. Це сьогодні надзвичайно актуально для того, щоб стати конкурентоспроможним фахівцем.
А ще, скажу відверто, на висоті інфраструктура НУБіП України. Це унікальний освітній заклад в Україні, що знаходиться у зеленій зоні природного парку Голосіїво.

Дещо конкретніше розкажіть про вибір спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка»?
Я бачу себе саме у енергетиці. Сьогодні ця галузь для нашої держави є найважливішою. Преконана, що маю можливість після закінчення навчання працевлаштуватися за фахом у велику компанію. Я моніторила сайти з вакансіями, дивилася на рівень заробітної платні, яку пропонують роботодавці і зробила свій вибір: енергетика!

Що Ви очікуєте від навчання в університеті?
Я людина з активною життєвою позицією, комунікабельна та відповідальна. Тому я хочу отримати гідну професію, завести нових друзів, цікаво проводити час.
Як видно з офіційного сайту, навчання в НУБіП - це активне та цікаве студентське життя, де до послуг студентів – спортивні секції, творчі і мистецькі колективи, численні гуртки, клуби за інтересами, наукові спільноти. Крім того, в університеті можна розвивати лідерські та управлінські якості через самоврядування – у студентській та профспілковій організаціях університету. Мене це приваблює, адже я завжди прагну бути лідером. НУБІП України – це є сучасний і студентоорієнований заклад вищої освіти. Цим і обумовлений мій вибір!

Якими досягненнями можете похвалитися у навчанні?
Ой, не люблю вихвалятися. Я неодноразово брала участь в олімпіадах з української мови, хімії, фізики, трудового навчання та інформатики. Маю грамоти.

 

 

Які Ваші творчі уподобання, чи, може спортивні?
Творчість – це моє. Я майстер на всі руки, за що не берусь, все виходить. Головне бажання та натхнення. Беру участь у різноманітних конкурсах, виставках, фотосесіях. Займаюся танцями, які також вважаю за витвір мистецтва. За свої 17 років багато чого встигла, навіть проілюструвати книгу та зробити власний дизайн для енергетичних батончиків, які вже смакують наші захисники.

Світлано, чим Ви займаєтеся у вільний час?
У першу чергу всі мої справи у вільний час стосуються допомоги нашим воїнам. Найпростіше, що я можу зробити – це плести з друзями маскувальні сітки.

Також я часто беру участь у благодійних ярмарках та концертах на підтримку ЗСУ. Нещодавню у с. Землянка Шосткінського району Сумської області відбувся благодійний ярмарок та концерт на підтримку захисників, які не шкодуючи свого життя, захищають країну від російського агресора. На заході ми співали патріотичні пісні разом з місцевими виконавцями та пропонували придбати різноманітну продукцію.

 

До того ж, ми започаткували і втілюємо гарну ідею – робити щось важливе і корисне для воїнів. Так, ми з командою за два дні полущили горіхи, зробити партію смачних, поживних перекусів для захисників і передали їх волонтерам. Хочемо подякувати всіх, хто підтримав цю ідею як фінансово так і складовими інгредієнтами, поділившись сушкою, грушами, яблуками, горіхами і т д.

     Дякую, Світлано, за чудову бесіду.
     Бажаю успіхів і здійснення мрій!
     Чекаємо Вашого долучення до нашої студентської родини!


Розмову вів доцент кафедри фізики
Борис ГРУДИНІН
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook