День відкритих дверей: Кафедра електротехніки, електромеханіки та електротехнологій запрошує випускників шкіл, гімназій та ліцеїв до відкритого знайомства

8 квітня 2024 року

 

4 квітня відбувся День відкритих дверей для випускників шкіл, гімназій та ліцеїв в Національному університеті біоресурсів і природокористування України. Кафедра електротехніки, електромеханіки та електротехнологій Навчально-наукового інституту енергетики, автоматики і енергозбереження гостинно відкрила двері для майбутніх вступників.

У програмі для школярів були різноманітні заходи, які охоплювали різні аспекти університетського життя. Захід розпочався з вітального слова та презентації університету від ректора Станіслава Ніколаєнка. Далі майбутні вступники отримали інформацію щодо особливостей вступної кампанії від відповідального секретаря приймальної комісії Олексія Соломки. Знайомство зі структурою університету продовжилось через зустріч із Сенатом студентської організації, представленого її лідером Олександром Вертелецьким. Крім того, учасники мали можливість дізнатися про переваги навчання, а також про можливості творчого та спортивного розвитку від завідувачів кафедри фізичного виховання Миколи Костенка, кафедри культурології Ірини Майданюк та кафедри військової підготовки Валерія Шевчука.

 

Після урочистої частини заходу на гостей чекало захоплююче знайомство з Навчально-науковим інститутом енергетики, автоматики і енергозбереження. Відвідувачами було понад 50 школярів з різних навчальних закладів, включаючи Гоголівський ліцей Великодимерської селищної ради, Навчально-виховний комплекс №141 "Освітні ресурси та технологічний тренінг" у м. Києві, Спеціалізовану школу І-ІІІ ступенів №250 з поглибленим вивченням математики у Деснянському районі м. Києва, Еколого-природничий ліцей №116 у Києві та інші.

Заступник директора, Віталій Савченко, привітав майбутніх вступників, висловивши радість від їх зацікавленості у навчанні в інституті. Він також розповів про активну науково-дослідну роботу, яка ведеться на інституті, та про можливості, які відкриваються перед студентами, що обирають цей шлях навчання.

  

Важливо відзначити, що з огляду на формат проведення заходу, який передбачав дистанційний формат, організатори врахували потреби тих, хто не мав можливості завітати безпосередньо до інституту. Для цих випадків було організовано групові засідання. Однією з таких груп були 18 школярів Згурівської загальноосвітньої школи I-III ступенів Згурівської селищної ради Броварського району Київської області.

Під час цієї віртуальної зустрічі асистент кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій Михайло Сподоба представив освітню програму "Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка" в рамках 141 спеціальності.

Представлення кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій провів завідувач кафедри Олександр Окушко. Він розкрив переваги та можливості освітньої програми, яка дозволяє студентам отримати глибокі знання в сфері електротехніки, енергетики та механіки. Завідувач кафедри наголосив на важливості практичного навчання та можливостях виконання наукових досліджень під керівництвом висококваліфікованих викладачів. Він також поділився інформацією щодо вихідних професійних перспектив, які відкриваються перед випускниками даної освітньої програми.

Під час презентації, була представлена лабораторія "Вимірювання, випробування та діагностики енергообладнання". Ця лабораторія забезпечує студентів необхідними знаннями та практичними навичками для виконання вимірювань, тестування та діагностики різних видів електротехнічного обладнання. Вона створена з метою надання студентам можливості отримати практичний досвід у роботі з сучасними технологіями та обладнанням, яке використовується в сучасній промисловості.

Школярам був проведений тур по лабораторії "Електротехнології в біотехнічних системах", особливості якої представив доцент Сергій Усенко. Під час екскурсії школярі мали можливість ознайомитися з сучасними методами та технологіями, що використовуються у біотехнічних системах. Детально було представлено роль електротехнологій у біотехнологічних процесах, а також продемонстровано обладнання та пристрої, які використовуються для вирішення різноманітних завдань в цій галузі.

Лабораторію "Мехатроніки, моделювання електротехнологічних процесів і систем та електробезпеки в енергетиці" представили гарант освітньої програми "Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка" Олександр Синявський та доцент Вячеслав Васюк. Під час презентації, аудиторія була ознайомлена з системами електроприводу та інноваційними методами моделювання, що застосовуються в сучасних електротехнічних системах. Вони детально розповіли про роль лабораторії у підготовці студентів до реальних викликів електротехнічної галузі та практичного застосування знань у сфері енергетики.

На закінчення важливо відзначити, що День відкритих дверей – це не просто подія, але й унікальна можливість розкрити перед собою новий світ знань, наукових досліджень та кар'єрних перспектив. Це можливість здійснити свідомий та обдуманий вибір у професію, який супроводжуватиме вас протягом усього вашого життя. Будемо раді зустріти вас на цій захоплюючій події і спільно дізнатися більше про те, як ви можете реалізувати свої можливості та здійснити свої мрії. До зустрічі, шановні наші майбутні студенти!

 

Олександр Окушко,

завідувач кафедри електротехніки,

електромеханіки та електротехнологій

Вячеслав ВАСЮК
доцент кафедри електротехніки,
електромеханіки та електротехнологій

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook