Відбулася відкрита лекція ст.викладача Сербенюк Г.А.

28 березня 2024 року
Відповідно до графіку проведення відкритих лекційних у весняному семестрі 2023-2024 навчального року на факультеті захисту рослин біотехнології та екології, 26 березня 2024 року ст. викладачем кафедри екології агросфери та екологічного контролю, к. с.-г. н. Сербенюк Г.А. провела відкриту лекцію з дисципліни «Заповідна справа» для студентів 2 курсу І групи ОС «Бакалавр» спеціальності спеціальності 101 «Екологія» на тему «Характеристика штучно створених об'єктів природно-заповідних територій».
 
Лекцію було присвячено категоріям, які відносяться до штучно створених об'єктів природно-заповідних територій, а саме ботанічним садам, зоологічним паркам, дендрологічним паркам, паркам-пам'яткам садово-паркового мистецтва. Було розглянуто історію створення перших штучно створених об'єктів природно-заповідних територій в Європі та Україні. З акцентовано увагу на меті створення та основних напрямках наукових досліджень, що здійснюються ботанічними садами, зоологічним паркам, дендрологічним паркам, паркам-пам'яткам садово-паркового мистецтва.
Наведено багато прикладів і розглянуто їх основні відомості, в тому числі студенти почули цікаві факти про улюблене місце для проведення дозвілля як ботанічний сад НУБіП України.
На відкритій лекції були присутні: завідувач кафедри кандидат с.-г. наук доцент Наумовська О.І., доценти кафедри Ладика М.М., Бережняк Є.М., Строкаль В.П., Павлюк С.Д. 
Лекція Сербенюк Г.А. супроводжувалася підібраним різноманітний презентаційним матеріалом, що дозволило лекторові застосовувати прийоми розповіді, показу, характеристики, пояснення, коментування і зберегти стійку увагу слухачів протягом всього заняття.
Студенти уважно слухали лектора, яка використовувала наочний мультимедійний матеріал для підвищення рівня засвоєння знань студентами та проявила вміння зацікавити студентів прикладами, також вони приймали активну участь в обговоренні дискусійних питань.
Студентами та присутніми колегами позитивно оцінено зміст відкритого лекційного заняття, відзначено високий науково-методичний рівень володіння матеріалом.
Сергій ПАВЛЮК,
доцент кафедри екології агросфери

та екологічного контролю 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook