Міжвузівський круглий стіл «Інженерне забезпечення в агроінженерії»

21 березня 2024 року

1Агроінженерія – спеціальність, яка поєднує в собі технології і засоби механізації сільськогосподарського виробництва. Це одна з найдавніших спеціальностей і фактично найпотрібніша для життя людини, так як поєднує рослинництво, тваринництво, первинну переробку та комплекс машин, які забезпечують ці процеси.
З метою обговорення проблемних питань, які виникають при реалізації навчальних програм «Агроінженерія» у навчальних закладах 19 березня 2024 р. онлайн через платформу Google Meet відбувся міжвузівський круглий стіл на тему «Інженерне забезпечення в агроінженерії».
Участь у ньому взяли науково-педагогічні працівники кафедри технічної механіки та сільськогосподарських машин Тернопільського національного технічного університету ім. Ів. Пулюя та кафедри прикладної механіки та технічного сервісу Відокремленого підрозділу Національного університету біоресурсів і природокористування України «Бережанський агротехнічний інститут».

23

46
Учасники обговорювали технічні аспекти, інноваційні рішення та виклики, що стоять перед агроінженерами, зокрема моделювання технологічних процесів сільськогосподарського виробництва, проектування ефективних робочих органів транспортно-технологічних сільськогосподарських машин. Теми доповідей включали в себе використання сучасних технологій, автоматизацію процесів, розробку нових машин та обладнання для сільськогосподарського виробництва та багато іншого.

57

 
Цей круглий стіл став платформою для обміну досвідом, співпраці та спільного пошуку рішень для покращення інженерного забезпечення в аграрній галузі. Він сприяв розвитку співпраці між науковцями, викладачами та студентами, а також сприяв вирішенню актуальних завдань у сфері агроінженерії.
 
Микола КЛЕНДІЙ
завідувач кафедри прикладної механіки
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook