На факультеті тваринництва та водних біоресурсів виховний процес зі студентами, які проживають у гуртожитку № 11 відбувається в різних форматах

20 березня 2024 року
  Гуртожиток для студентів на час навчання є їх домівкою, а тому вони мають відчувати себе господарями, дбати про власний добробут, підтримувати чистоту та порядок.

  Студенти повинні дотримуватись низки правил проживання у гуртожитку, про що їх повідомляють з перших днів перебування в ньому. Насамперед молоді люди мають ставитися один до одного з повагою, бути толерантними. Бажано, щоб всі студенти, які проживають в одній кімнаті, були з одного курсу. За дотриманням Правил внутрішнього розпорядку в гуртожитку слідкує Студентська рада, на чолі якої – голова Студентської ради гуртожитку Богдан ЯРЧЕНЯ. На кожному житловому блоці є старости блоків, які обираються мешканцями відповідних блоків. Студенти кожної кімнати забезпечують виконання графіку чергування: слідкують за чистотою, підтримують тишу, здійснюють прибирання блоку, кухні. Щотижня проводяться санітарні дні, під час проведення яких усі мешканці блоку займаються генеральним прибиранням.
  Звісно, щоб молоді люди відчували себе господарями в гуртожитку, вони мають обладнати помешкання так, щоб у ньому було затишно та комфортно ‒ як вдома. Саме така обстановка є у гуртожитку № 11.

  Протягом навчального року в гуртожитку №11 зі студентами факультету тваринництва та водних біоресурсів постійно відбуваються зустрічі з адміністрацією факультету, кураторами академічних груп та вихователем. Зустрічі проходять в різних форматах. Одна з таких розгорнутих зустрічей зі студентами факультету відбулась і в цьому місяці в читальній залі гуртожитку за ініціативи вихователя гуртожитку Василя БОЧКОВА, голови Студентської ради гуртожитку Богдана ЯРЧЕНІ, члена наукового сектору Сенату студентської організації факультету Дем’яна СЬОРАКА та коменданта гуртожитку Валентини ЖУРЕНКО, де обговорились нагальні питання щодо навчання, відвідуваності занять, умов проживання в період військового стану, правил поведінки під час повітряної тривоги, поводження з вибухонебезпечними предметами, підтримання санітарного стану в кімнатах та на блоках, підготовки до мистецького конкурсу «Голосіївська весна», роботи спортивного залу, взаємовідносин між мешканцями кімнат і гуртожитку в цілому, етики та етикету, культури повсякденного та ділового спілкування, шкоди вживання алкоголю, наркотичних речовин та тютюнопаління. Багато уваги було відведено питанням профілактики девіантної поведінки молоді.

  Особливу увагу надано питанню щоденного планування дня у студентів, як одного із основних засобів забезпечення високої працездатності та їх міцного здоров’я.
  Вхід до гуртожитку є контрольованим. При вході до гуртожитку студенти мають представляти перепустки.

  Проживаючи в гуртожитку студенти мають можливість користуватися інтернетом. У гуртожитку здійснюється підготовка студентів і до різних мистецьких конкурсів.
  Вагому роль у виховному процесі, підтриманні належного правопорядку і чистоти відіграють наставниками академічних груп, які постійно проводять бесіди зі студентами безпосередньо в гуртожитку. Звичайно, найкраще можна донести інформацію до людини, спілкуючись з нею особисто. Слід вміти слухати студента, перейматися його проблемами, бути і другом, і наставником, і батьком. Саме такими є науково-педагогічні працівники, які взаємодіють з молоддю.

  Молоді люди завжди вбирають в себе все добре та позитивне, а тому науково-педагогічні працівники мають це їм дати. Сьогодні студенти, а завтра – це фахівці, від яких залежить добробут кожного і країни в цілому. А тому слід передавати студентам знання, досвід, плекати до них любов і повагу. А студенти, в свою чергу, будуть і порядок підтримувати, і зростати добрими, гарними людьми та хорошими фахівцями!

Дем’ян СЬОРАК,
науковий сектор Сенату студентської організації
факультету тваринництва та водних біоресурсів

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook