Наука це цікаво

18 березня 2024 року

   Студентський науковий гурток «Організація та економіка ветеринарної справи» на кафедрі епізоотології, мікробіології і вірусології факультету ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів і природокористування України радо зустрічає нових студентів у своїх лавах вже більше десяти років.

    Для отримання професійних і наукових навичок та практичної діяльності у студентів нашого факультету важливе значення набуває додаткова робота у студентському науковому гуртку.  Незважаючи на військовий стан, повітряні тривоги, обстріли нашої столиці, студентський науковий гурток «Організація та економіка ветеринарної справи»  протягом 2023-2024 навчального року регулярно проводив засідання.

   Родзинкою гуртка завжди були виїзні заняття, де студенти на власні очі могли побачити особливості організації роботи спеціалістів ветеринарної медицини з різними видами тварин (птахофабрики, козина ферма, зоопарк), планування та реалізацію протиепізоотичних заходів, функціонування профілактичних і лікувальних закладів ветеринарної медицини, особливості реалізації препаратів і вакцин,  поспілкуватись з досвідченими практиками, проте війна внесла свої корективи і довелось шукати нові напрями роботи та запрошувати гостей на факультет.

   Так, особливу подяку хочемо висловити Матвійчуку Роману Леонідовичу, заступнику начальника Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини-начальнику відділу організації протиепізоотичної роботи ГУ ДПСС в м.Києві, що розказав і показав на відео для членів гуртка організаційні вимоги до ліцензіата, вимоги до матеріально-технічної бази, кадрового забезпечення. Також, надзвичайно дискусійним питанням виявились вимоги до приміщень де можливо провадження приватної ветеринарної практики.

   А доцент кафедри епізоотології, мікробіології і вірусології Наталія Григорівна Сорокіна зацікавила ряд гуртківців особливостями організації діагностики, профілактики і лікування ряду інфекційних захворювань тварин. А також, цікавими випадками у закладах ветеринарної медицини. Як результат членами гуртка під керівництвом Наталії Григорівни було підготовлено ряд тез, а саме: Випадок нотоедрозу у пацюків в одному з зоомагазинів м. Кам’янець-Подільський Мозолюк Д. А., Особливості  діагностики і лікування інфекційних хвороб  рептилій Яненко У.М.,  Савка І.В., Methods of Diagnostic respiratory syncytial virus Bovm-ne Medovkina V. A., Brucellosis in Dogs and public health risk Daina D. H., Аспергільоз у домашніх папуг Дорошенко Ю. Ю., Загроза виникнення спалахів антракса на території України Яненко У.М та інші.

Керівник гуртка Максим Жуковський

 
 
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook