Виїзне практичне заняття у Державній установі «Тернопільська обласна фітосанітарна лабораторія»

18 березня 2024 року

0Для забезпечення якісної підготовки здобувачів освіти спеціальності 201 «Агрономія» 14 березня 2024 року кафедрою машиновикористання та технологій в сільському господарстві організовано та проведено виїзне практичне заняття у Державній установі «Тернопільська обласна фітосанітарна лабораторія».
Науково-педагогічні працівники кафедри Володимир Диня, Оксана Мацюк, Світлана Дудка та Богдан Кудла спільно з фахівцями провели ряд занять, де здобувачі освіти вдосконалили свої знання з дисциплін «Фітопатологія», «Сільськогосподарська мікробіологія», «Гербологія» та «Сільськогосподарська ентомологія» у виробничих умовах фітосанітарної лабораторії.

1122

 
Фахівці відділу фітосанітарного аналізу ознайомили студентів з основними завданнями, які покладено на відділ, звернули увагу на необхідність контролю за поширенням на території України регульованих шкідливих організмів. Розповіли про основні методи проведення фітосанітарної експертизи (аналізів) для виявлення та ідентифікації шкідників, бур’янів, нематод та хвороб рослин.

68

Працівники відділу визначення посівних якостей насіння і товарних якостей садивного матеріалу звернули увагу на важливість перевірки якостей насіння сільськогосподарських культур перед посівом. Продемонстрували методи аналізування чистоти, вологості, маси 1000 насінин, енергії та схожості насіння. Також студенти мали змогу побачити різницю між здоровим пророслим насінням та аномальними проростками.
Фахівець відділу аналітики пестицидів, агрохімікатів розповіла про основні методи визначення діючої речовини пестициду, залишкової кількості пестицидів у ґрунті, сільськогосподарській продукції та сировині рослинного походження, масової частки протруйника у протруєному насінні.

433

 Студенти мали можливість ознайомитись з колекційними матеріалами шкідників, бур’янів, хвороб рослин та насіння с.г культур, розглянути під мікроскопом шкідливі організми та долучитися до визначення основних показників якості насіння.
Ми щиро вдячні адміністрації та фахівцям Державної установи «Тернопільська обласна фітосанітарна лабораторія» за надану можливість проведення практичних занять та надіємося на подальшу співпрацю для підготовки висококваліфікованих спеціалістів-агрономів.
 
Володимир ДИНЯ
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook