Обговорення «Єдиної комплексної стратегії розвитку сільського господарства та сільських територій на 2015-2020 роки»

10 квітня 2015 року
НДІ економіки і менеджменту
         10 квітня 2015 року в НДІ економіки і менеджменту пройшло обговорення пропозицій та зауваження, на звернення робочої групи при Міністерстві аграрної політики та продовольства України, щодо розробки «Єдиної комплексної стратегії розвитку сільського господарства та сільських територій на 2015-2020 роки», яка розміщена на сайті minagro.gov.ua. 
Кафедра оподаткування та страхування виступила з пропозиціями по Робочій групі 6: «Державна підтримка та оподаткування у сфері сільського господарства»
В країнах членах ЄС державну допомогу сільському господарству переважно надають у вигляді бюджетної підтримки в рамках Спільної аграрної політики, в Україні державна допомога сектору передусім звужується до застосування спеціальних режимів: спрощеної системи оподаткування – єдиного податку 4 групи (до 1.01.2015 р. – фіксованого сільськогосподарського податку)  та ПДВ. 
Згідно п. 291.2. ПКУ спрощена система оподаткування, обліку та звітності – особливий механізм справляння податків і зборів, що встановлює заміну сплати окремих податків і зборів на сплату єдиного податку з одночасним веденням спрощеного обліку та звітності. Сільськогосподарські виробники, у яких частка сільськогосподарського товаро-виробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75 відсотків можуть бути платниками єдиного податку 4 групи (до1.01.2015 р. – фіксованого сільськогосподарського податку). І хоча механізм єдиного податку 4 групи побудований на засадах функціонування фіксованого сільськогосподарського податку, в нього були внесені корегування. Вони стосувалися бази оподаткування: нормативна грошова оцінка земельних угідь встановлюється на початок звітного періоду (року) із врахуванням індексації, а ставки податку були підвищені у 3 рази.
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook