ПРОРОЧЕ СЛОВО ВЕЛИКОГО ТАРАСА

11 березня 2024 року

І на оновленій землі

Врага не буде, супостата,

А буде син, і буде мати,

І будуть люде на землі.

 

Сьогодні слова видатного Тараса Григоровича Шевченка звучать з новою силою. Його вірші відгукуються у серці кожного: «Нема на світі України, / Немає другого Дніпра; / А ви претеся на чужину / Шукати доброго добра, / Добра святого»; «Учітесь, читайте, / І чужому научайтесь, / Й свого не цурайтесь». Він посіяв зерна української самоідентифікації. Саме з цього почався процес творення української нації з величезної етнічної маси українського народу.

9 березня 2024 року виповнилося 210 років з Дня народження українського генія. З цієї нагоди Міський будинок культури міста Боярки провів урочистий захід за участю творчих колективів громади.

Спочатку відбувся мітинг біля пам'ятника Великого Кобзаря. Його учасники вшанували пам'ять про поета та усіх борців за волю України хвилиною мовчання. Квіти від Боярської громади поклав Боярський міський голова Олександр Зарубін.

Урочистості продовжилися в міському культурно-мистецькому центрі, де відбулося нагородження переможців конкурсу читців «Живе слово Кобзаря», у тому числі і здобувачів освіти Боярського фахового коледжу.

У VІІІ конкурсі читців вибороли призові місця такі студенти: Даніїл Нестеренко (група Л-22) зайняв ІІІ місце на чолі з викладачем Вікторією Вірко; Вікторія Шадура (група КН-22/2) – ІІІ місце, керівник Тетяна Гаць; Олександр Степанченко (група Ф-22) – ІІ місце та Дар’я Єрмак – ІІІ місце з керівником Світланою Олександренко.

Захід ще раз підтвердив, що слово великого Тараса Шевченка є актуальним і в наші дні. Його пророчі слова звучали зі сцени як заклик і надія на перемогу: «Борітеся – поборете! Вам Бог помагає! За вас сила, за вас правда І воля святая».

 

Вікторія ВІРКО,

Тетяна ГАЦЬ,

Світлана ОЛЕКСАНДРЕНКО,

викладачі гуманітарних дисциплін

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook