Гайда в аналітику!

8 березня 2024, 8:36

Під таким гаслом чергова зустріч наших випускників та студентів спеціальності Економіка освітніх програм Економічна кібернетика та Цифрова економіка відбулася 05.03.2024 року в рамках марафону кафедри економічної кібернетики «Хто ми, фахівці з економічної кібернетики».

Спікерами цього заходу були випускники 2019 року ОС Магістр нашої кафедри Євген та Ірина Клименко, які сьогодні працюють аналітиками в різних компаніях. Так Ірина – в МЕТРО Кеш енд Керрі Україна, а Євген - в ПрАТ «МХП».
Ця зустріч засвідчує глибоку та систематичну роботу кафедри з випускниками та роботодавцями з обговорення освітніх програм підготовки фахівців та актуальних тенденцій на ринку праці фахівців з аналітики.
Звісно, розповідь про потрібні скіли, здобуття вищої освіти та досвід працевлаштування цікавою була не лише студентам, а й викладачам кафедри, які також брали участь у заході. Почав зібрання завідувач кафедри економічної кібернетики Володимир Харченко, який підвів підсумки наших тематичних зустрічей з першокурсниками, окреслив напрямки роботи в подальшому.

Ірина та Євген спочатку розповіли про свою роботу, про проекти, якими вони опікуються та про досвід роботи в різних компаніях, про роботу з даними.

Професія Data Analyst має все більший попит на ринку праці, оскільки все частіше компанії приймають рішення не інтуїтивно, а на основі даних, бо це допомагає їм заощадити час та уникнути зайвих витрат. І завдання дата-аналітика – добувати цінні знання з масивів необроблених даних.

Чим конкретно займається аналітик даних, у чому різниця між Data Analyst та Business Analyst, а також як стати дата-аналітиком і скільки можна заробляти, розповідали наші гості.

Знову наша навчальна лабораторія моделювання та прогнозування перетворилася на зону креативу, співпраці, цікавих діалогів та затишку.

Студенти чітко зрозуміли, що фахівець з аналітики обробляє та аналізує інформацію, шукає взаємозв’язки, неточності чи аномалії, які можуть допомогти компанії відповісти на різні запитання: від стратегічно важливих до більш конкретних. Треба вміти пов’язати всі фактори між собою, знайти можливі збіги або їхню відсутність, відстежити логіку причинно-наслідкових зв’язків.

Активності студентів продовжились вікторинами та квестами, які запропонували наші гості. А невеличкі подарунки та солодощі зробили цю гру дуже жвавою, активною та веселою.

Усі залишились задоволені та сповнені почуттях гордості: викладачі – за таку непересічну співпрацю з випускниками, а студенти за такі цікаві заняття в рамках вивчення дисципліни «Економічна кібернетика» та від спілкування з колективом кафедри Економічної кібернетики.

Факультет ІТ – без сумніву справжня родина! Тримаємо марку, пожвавлюємо спілкування наживо з студентами в стінах наших лабораторій, огортаємо їх справжньою турботою та фаховими заняттями.

З надією дивимось в майбутнє, залучаємо до освітнього процесу випускників та інших стейкхолдерів, чекаємо на перемогу та готуємо кваліфікованих фахівців для нашої економіки!

 

Наталія Клименко,
гарант освітньої програми «Економічна кібернетика»

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook