Колектив ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження підтримав Володимира Козирського на посаду директора

9 квітня 2015 року

 9 квітня 73 делегати обрані з науково-педагогічних працівників, співробітників і студентства зібралися на конференцію трудового колективу навчально-наукового інституту енергетики, автоматики і енергозбереження. Відкриваючи засідання голова профбюро інституту Петро Ковтун, зауважив, що Законом України «Про вищу освіту» передбачена певна демократизація у вищій школі. Зокрема, посади директорів і деканів є виборними і підзвітними очолюваним колективам. Тому треба виважено і відповідально підійти до цієї процедури.

 
Кандидат на посаду директора ННІ Володимир Козирський у своїй доповіді зазначив, що протягом 83 років існування інституту були сформовані гарні наукові школи і традиції. Тому перше, на чому слід сконцентрувати роботу керівництва – розвивати надбання і примножувати здобутки. Володимир Вікторович навів приклад певних успіхів, зокрема за останні роки збільшилася кількість докторів наук, які працюють в інституті, з 9 до 23. Цей темп потрібно зберігати. 
 
До пріоритетних напрямків розвитку структурного підрозділу Володимир Козирський відніс і взаємодію з роботодавцями. Вдалою виявилася співпраця з корпорацією Schneider Electric. У минулому році цей виробник електричного устаткування надав інституту обладнання, вартістю більше 70 тисяч євро. При чому, умовою його передачі стало створення навчального стенду та розробка методичних рекомендацій, що і було виконано. Тепер підготовка відповідних фахівців здійснюється на сучасній базі.
 
Нової якості потребує робота органу студентського самоврядування інституту. Студентська організація має доповнювати навчальний процес і удосконалювати менеджерські якості активу. З цією метою в інституті запроваджується традиція проведення наукових конференцій, організаторами яких виступатимуть виключно студенти.
 
Не на достатньому рівні організована міжнародна діяльність. Тому дотримуючись плану реалізації програми розвитку університету «Голосіївська ініціатива 2020», а також можливість отримання фінансування в рамках європейської стратегії «Горизонт 2020» керівництву, завідувачам кафедрами і усім викладачам потрібно встановлювати особисті зв’язки з іноземними колегами, заключати договори обмінів і практик, видавати подвійні дипломи, розробляти спільні посібники, вести дослідження і брати участь в конкурсах грантів. 
 
Завершуючи виступ, Володимир Козирський зазначив, що кожна кафедра інституту має низку інноваційних розробок. Їх потрібно комерціалізувати і запропонувати бізнесу свої послуги. Це великий невикористаний резерв оновлення матеріально-технічної бази, осучаснення підготовки фахівців для галузі.
 
Обговорення кандидатури розпочалося з виступу професора Віталія Лисенка, який підкреслив, що за час керівництва претендента змінилися людські стосунки між викладачами інституту. Кафедри стали відкритими і розпочалася реальна співпраця. Це дозволило значно поліпшити якість як навчального процесу, так і наукових досліджень. Головним, на що потрібно звернути увагу керівництву інституту, на думку Віталія Пилиповича, є омолодження кадрів, підготовка достойної зміни.
 
Професор Анатолій Чміль зазначив, що в інституті сформована досвідчена команда управлінців, якій під силу реалізувати всі окреслені завдання і досягти основної мети – підготувати справжніх професіоналів своєї справи.
 
Студент четвертого курсу Роман Одинець позитивно оцінив роботу керівництва інституту і університету. Разом з тим, зупинився на проблемах, які турбують майбутніх енергетиків – перенаселеність в гуртожитках, застарілі меблі та необхідність проведення косметичних ремонтів. Окрім побутових питань, студентство наполягає на перегляді підходів до вивчення іноземної мови.
 
 
Професор Валерій Горобець у своєму виступі зупинився на необхідності наближення навчального процесу до європейських стандартів. Це неможливо зробити без сучасної матеріально-технічної бази. 
 
Доцент Володимир Решетюк підтримав позицію кандидата – концентруватися не на особистості керівника, а на справах. Висловив пропозицію створити на базі інституту аналог американської «силіконової долини».
 
Під час перерви на голосування виступив заступник директора інституту Іван Радько. Він проінформував, що з метою зменшення кількості проживаючих в кімнатах гуртожитків студентів, керівництво прийняло рішення запровадити проходження виробничої практики студентами першого курсу магістратури у період першого навчального семестру. При цьому буде застосований індивідуальний підхід, оскільки у частини студентів база практики знаходиться в межах столиці і області. Також Іван Радько надав інформацію про хід перегляду навчальних планів у зв’язку зі зменшенням педагогічного навантаження.
 
 
За результатами таємного голосування конференція трудового колективу рекомендувала вченій раді університету кандидатуру професора Козирського Володимира Вікторовича на посаду директора навчально-наукового інституту енергетики, автоматики і енергозбереження.
 
Участь в роботі конференції взяли представники ректорату начальники відділу кадрів Микола Михайліченко і навчально-методичного відділу Лариса Кліх, які засвідчили дотримання процедури обрання директора та побажали успішної реалізації поставлених завдань.
 
Дeниc Рyдeнь
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook