Натхнення для майбутніх випускників: зустріч в ВСП «Ніжинський фаховий коледж НУБіП України»

29 лютого 2024 року

    ВСП «Ніжинський фаховий коледж НУБіП України», відомий як передовий заклад у сфері аграрної освіти, що здійснює підготовку фахових молодших бакалаврів.

    Доцент кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій, Олександр Синявський, 12 лютого 2024 року взяв участь у зустрічі зі студентами випускних груп спеціальностей 141 "Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка" і 151 "Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології" ВСП «Ніжинський фаховий коледж НУБІП України».

      Майбутні випускники коледжу були проінформовані щодо освітніх програм, за якими вони мають можливість продовжити навчання за ОС "Бакалавр" на базі Навчально-наукового інституту енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України. Вони отримали докладне пояснення щодо особливостей вступної кампанії 2024 року, зокрема: про обов'язкову наявність позитивних результатів складання ЗНО або НМТ для подачі документів на конкурсну пропозицію на основі ОС "Фаховий молодший бакалавр". Під час розмови Олександр Синявський привів приклади минулорічних прохідних балів при вступі на місця державного замовлення з відповідних спеціальностей.
     Студенти четвертих курсів виявили інтерес до визначення конкурсного балу при вступі; можливостей проживання та соціально-побутових умов у студентських гуртожитках; матеріально-технічної бази спеціальностей, за якими здійснюється підготовка фахівців у ННІ та інших аспектів.

       Зустріч виявилася дуже плідною та захоплюючою, і студенти отримали повні відповіді на всі свої запитання, а також коректну і чітку інформацію про переваги та можливості навчання в НУБіП України. Можливо відмітити, що значна кількість студентів виявили зацікавленість та бажання після закінчення коледжу продовжувати навчання в Навчально-науковому інституті енергетики, автоматики і енергозбереження базового університету.
Кафедра висловлює свою вдячність керівництву коледжу та особливо голові циклової комісії з електроенергетики та систем автоматизації ВСП «Ніжинський фаховий коледж НУБІП України», Наталії Соломко, за її цілеспрямовану роботу та підтримку. Її внесок у розвиток та підтримку активності кафедри надзвичайно важливий і значимий.
      Здійснення ступінчастої системи підготовки фахівців є важливою складовою розвитку освіти та професійного росту у сучасному суспільстві. Ця система надає можливість індивідуалізації навчання та відповідності потребам кожного студента. Вона сприяє гнучкості у виборі навчального шляху та підвищує конкурентоспроможність випускників на ринку праці, забезпечуючи їм необхідні компетенції та кваліфікацію. Така система підготовки фахівців сприяє їхньому професійному зростанню та сприяє вдосконаленню кадрового потенціалу в країні.

 Олександр СИНЯВСЬКИЙ,
доцент кафедри електротехніки,
електромеханіки та електротехнологій

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook