Координаційна рада з питань науково-технічної діяльності окреслила пріоритетні завдання розвитку науки в структурних підрозділах

8 квітня 2015 року

     7 квітня відбулося перше засідання Координаційної ради з питань науково-технічної діяльності у оновленому складі відповідно до нової структури. Відкрив його голова, перший проректор, академік НААН України Ігор Ібатуллін, який звернувся до членів ради з проханням активізувати участь вчених структурних підрозділів університету у міжнародних та вітчизняних конкурсах наукових проектів, оптимізувати систему підготовки наукових кадрів, постійно працювати у напрямку залучення коштів від здійснення наукових досліджень та надання послуг на замовлення сторонніх організацій до спеціального фонду.

      

     Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко звернув увагу присутніх на затверджені на минулому засіданні вченої ради положення про науково-дослідні інститути та науково-технічні\наукові ради, що з квітня місяця забезпечують активну участь вчених університету у реалізації різних заходів наукової діяльності. Учасників зібрання було проінформовано про оголошені конкурси наукових проектів та проведення тематичних семінарів на базі інститутів і факультетів щодо участі у цих конкурсах. Графік семінарів буде висвітлено на сайті. Також Володимир Віталійович закликав розпочинати наступні засідання із заслуховування звітів про роботу директорів НДІ за минулий тиждень та планів на майбутній.
Про пріоритети розвитку вузівської науки, окреслені Міністерством освіти і науки України, вела мову начальник науково-організаційного відділу Вікторія Самсонова. Вона також повідомила про приєднання університету до Національної мережі трансферу технологій та закликала до плідної співпраці у цій сфері.

    


 

     Начальник планово-фінансового відділу НДЧ Валентина Шостак довела до відома директорів НДІ, заступників деканів факультетів з наукової роботи обсяги залучених коштів від здійснення наукових досліджень у І кварталі у розрізі наукових підрозділів (до спецфонду університету надійшло 922 тис. грн.) та плани залучення коштів до кінця року.
     Про організацію посівної кампанії на дослідних ділянках ННВП «Дослідне поле», перспективи розвитку НВЛ «Хмільник» НДГ «Ворзель» та колекційних насаджень нетрадиційних культур у ВП НУБіП України «Агрономічна дослідна станція» доповідав директор НДІ рослинництва, ґрунтознавства, біотехнологій та сталого природокористування Сергій Булигін, а про науковий супровід навчально-дослідних господарств університету начальник відділу інноваційної діяльності та трансферу технологій Василь Туринський.

 

      

     На засіданні обговорили затверджений вченою радою університету «Порядок проходження попереднього розгляду дисертацій у НУБіП України», а новопризначений начальник відділу наукової атестації Сергій Боярчук наголосив про уніфіковане використання здобувачами затверджених форм документів, при підготовці дисертаційної роботи до захисту. 

 

 

      Про оптимізацію подання заявок на об’єкти інтелектуальної власності наголосила начальник відділу патентно-ліцензійної, винахідницької та раціоналізаторської роботи Наталія Малаховська.
     Про наукові видання та проведення заходів в університеті, інформаційні ресурси, участь у XXVII Міжнародній агропромисловій виставці «АГРО-2015», висвітлення найбільш вагомих наукових здобутків у науково-популярній газеті «Світ» доповіла начальник відділу науково-технічної інформації Наталя Шевченко. Для обговорення та рекомендації на затвердження вченою радою університету на засіданні були розглянуті монографії.

 

В. Самсонова,
начальник науково-організаційного відділу НДЧ

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook