Картографічне моделювання: ключ до розуміння стану земельних ресурсів обласного регіону

23 лютого 2024 року
Навчальний корпус № 6, ауд. 112

    Картографічне моделювання - це процес створення, аналізу та перетворення карт як моделей об'єктів та явищ з метою систематизації існуючих та отримання нових знань про реальний світ. Цей процес дозволяє відобразити складні природні і суспільні системи, процеси та явища у вигляді графічних зображень на карті. Картографічне моделювання використовується для рішення різноманітних завдань у географії, економіці, управлінні, освіті та екології.

     Цей процес базується на картографічному методі дослідження, який полягає в аналізі карт з метою вивчення явищ, що на них зображені. Картографічний метод дозволяє отримати важливі дані для розв'язання різних завдань, але без картографічного моделювання важко систематизувати ці дані та здійснити аналіз зображених на карті явищ. Таким чином, картографічне моделювання є необхідним етапом в процесі використання карт для отримання нових знань про навколишній світ.


     Картографічне моделювання стану земельних ресурсів обласного регіону дозволяє систематизувати та аналізувати їхню розподіленість, типи використання та потенційні можливості, що є важливим етапом для розробки стратегій управління та прийняття ефективних рішень у сфері земельних відносин.

 

Ольга Пронь,
староста наукового гуртка

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook