Студенти-психологи третього курсу успішно пройшли навчальну (реабілітаційну) практику

27 лютого 2024 року
м. Київ

  У лютому 2024 року студенти-психологи третього курсу успішно пройшли навчальну (реабілітаційну) практику. Вони здобули практичні знання та нові навички, ознайомились з роботою фахівців в Інклюзивно-ресурсному центрі №1 Голосіївського р-ну м. Києва, Закладі дошкільної освіти (ясла-садок) № 198 м. Києва, Комунальному некомерційному підприємстві «Клінічна лікарня «Психіатрія».


  Підчас практики студенти вивчали зміст та перебіг роботи психолога з людьми з особливими потребами. Вони осягнули тонкощі роботи щодо розуміння самопочуття дітей з особливими освітніми потребами, окремі техніки в реабілітаційній роботі з дітьми, істотні аспекти комунікації з дітьми з особливими потребами. Фахівці-практики поділились з студентами своїми знаннями та практичними навичками спілкування з батьками дітей, які мають особливі потреби та відхилення в розвитку. Професійність та колегіальна відкритість фахівців Інклюзивно-ресурсного центру №1 Голосіївського р-ну, їх готовність поділитись власним досвідом заслуговують на безумовну подяку. Окремо висловлюємо слова вдячності Білецькій І.В., керівниці Інклюзивно-ресурсного центру №1 Голосіївського р-ну. Завдяки її особистому залученню в організацію практики студенти мали можливість ознайомитись й з організаційною стороною роботи центру, з діючими правовими нормами та з послугами, які центр надає дітям, а також були присутніми на унікальних сесіях роботи фахівців центру. Готовність до подальшої співпраці з Інклюзивно-ресурсним центром №1 Голосіївського р-ну м. Києва була закріплена укладанням договору про співпрацю на наступні п’ять років.

   


  Частина майбутніх психологів проходила практику в Закладі дошкільної освіти (ясла-садок) № 198 міста Києва. Особливістю закладу є те, що його відвідують одночасно діти з типовим розвитком і діти з особливими освітніми потребами. Практикантів було ознайомлено з концепцію, основними завданнями дошкільної установи. Продемонстровано ресурсну кімнату, кабінет психолога, кімнату для занять та відпочинку. Студенти мали нагоду поспостерігати за роботою, яка ведеться психологом у групах, де перебувають діти з різними розладами. Також студенти долучалися до різних занять із дітьми з особливими освітніми потребами.

 

  Корисними стали поради для практикантів від психолога дошкільного закладу щодо взаємодії з дітьми з інклюзією. Майбутні психологи висловлюють щиру подяку директору Закладу дошкільної освіти (ясла-садок) № 198 міста Києва Лубенській Ярославі Миколаївні та психологу Мірошник Юлії Олександрівні за надану можливість практично ознайомитись із одним із напрямів роботи свого фаху.

Керівники навчальної (реабілітаційної практики):
професор каф. психології
д-р психол. наук Полунін О.В.,
доцент каф. психології
канд. психол. наук Теслюк В.М.


 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook