Колективи факультету аграрного менеджменту та ННІ лісового і садово-паркового господарства обрали керівників

7 квітня 2015 року

 7 квітня відбулися конференції трудових колективів факультету аграрного менеджменту та ННІ лісового і садово-паркового господарства. На порядку денному – обрання керівників обох підрозділів.

 
Спершу свій непростий вибір зробили співробітники факультету аграрного менеджменту.  Адже на посаду декана претендували два кандидати – професор Руслан Буряк та доцент Анатолій Остапчук. Вони по черзі представили делегатам конференції програми розвитку факультету на найближчі 5 років. Руслан Іванович акцентував увагу на підвищенні якості навчання за рахунок розширення практичної підготовки, актуалізації магістерських програм, навчальних планів. Першочергове завдання, на переконання Руслана Буряка, - поліпшення іміджу факультету, посилення інформаційної діяльності. 
 
 
Запропонована Анатолієм Остапчуком програма розвитку факультету передбачає перетворення його у провідний факультет аграрної бізнес-освіти в Україні.  Крім підвищення якості навчання, він зосередив увагу на поліпшенні підготовки наукових кадрів, збереженні кадрового потенціалу, необхідності актуалізації і комерціалізації науково-технічних розробок науковців факультету. 
 
 
Не оминули обидва кандидати і перспектив студентського дозвілля, самоврядування та студентської науки. 
 
Після представлення програм вони відповіли на запитання делегатів щодо організації самостійної, виховної роботи студентів, рейтингового оцінювання діяльності НПП і студентів, шляхів оновлення матеріально-технічної бази.
 
За результатами таємного голосування делегати конференції трудового колективу факультету аграрного менеджменту рекомендували  вченій раді університету на посаду декана доцента Анатолія Остапчука.
 
Присутні на конференції перший проректор Ігор Ібатуллін, начальник відділу кадрів Микола Михайліченко та начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко засвідчили, що вибори проведено демократично і відповідно до вимог чинного законодавства.
 
Ігор Ілліч наголосив, що перед керівництвом факультету стоять непрості завдання. Перше, необхідно суттєво підвищити рейтинг університету, а тому зростають вимоги і до самого факультету. Друге,  на високому рівні мають бути виконавська дисципліна та підготовка самих викладачів. Декан, завідувач кафедри та кожен науково-педагогічний працівник несе відповідальність за якість навчання. Особлива увага – науковій складовій на факультеті, оскільки без неї неможливо підготувати професіонала.
 
Керівника обирали і на конференції трудового колективу ННІ лісового і садово-паркового господарства. На неї завітав ректор університету Станіслав Ніколаєнко. Кандидат на посаду директора інституту професор Петро Лакида представив присутнім  погляд на реалізацію в ННІ лісового і садово-паркового господарства програми розвитку університету «Голосіївська ініціатива-2020». 
 
Серед перспектив підрозділу Петро Лакида вбачає продовження започаткованих ініціатив видачі подвійних дипломів, міжнародної співпраці та залучення іноземних студентів на навчання. Звісно потребує уваги підвищення рівня якості навчання. Цьому сприятимуть, за словами кандидата, удосконалення навчальних планів, магістерських програм, поліпшення навчально-методичної та видавничої діяльності. Великі сподівання покладаються на студентське самоврядування та виховну роботу. Планується розширення напрямів наукових досліджень, поліпшення інноваційної діяльності. Але для цього вкрай необхідним є побудова деревообробного заводу. Продовжуватимуться роботи щодо упорядкування та благоустрою території університету, зокрема, 1-го корпусу. Мова йшла також про програму енергозбереження, заходи для підтвердження статусу дослідницького університету та інше. 
 
Ректор університету Станіслав Ніколаєнко у своєму виступі наголосив, що вимогою сьогодення є поєднання освітнього і наукового процесу. Колектив має впроваджувати  свої наукові розробки і технології у виробництво. Крім того, щодня маємо дбати про якість навчання. Враховуючи різке зростання тарифів на комунальні послуги, ректор акцентував увагу і на необхідності енергозбереження. З побажаннями творчих звершень, Станіслав Миколайович висловив сподівання на нову якість роботи науково-педагогічного колективу інституту.
 
 
Участь в обговоренні кандидатури взяли професори Сергій Зібцев, Олексій Пилипенко, Віктор Маурер, Надія Олексійченко, Олена Пінчевська та випускник університету й інституту, заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України Віталій Атаманчук.
 
За результатами таємного голосування делегати конференції трудового колективу рекомендували  вченій раді університету на посаду директора ННІ лісового і садово-паркового господарства професора Петра Лакиду.
 
Завершилася конференція урочистим відкриттям за участю ректора Станіслава Ніколаєнка навчально-науково-виробничої лабораторії дендрології, інтродукції та селекції деревних рослин.
 
 
Ольга Наконечна
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook