Зустріч колективу ВСП «Мукачівський фаховий коледж НУБіП України» з фахівцями управління Державної служби якості освіти у Закарпатській області

23 лютого 2024 року

22 лютого у Відокремленому структурному підрозділі «Мукачівський фаховий коледж НУБіП України» відбулася  робоча зустріч колективу з керівництвом та провідними фахівцями управління Державної служби якості освіти у Закарпатській області. У зустрічі взяли участь: Марія Сігетій, начальник управління Державної служби  якості освіти в Закарпатській області, Марина Марко, начальник відділу взаємодії з органами місцевого самоврядування, моніторингу та позапланового контролю закладів освіти, Оксана Гербей, заступник начальника відділу інституційного аудиту, Людмила Трачук, начальник відділу роботи з експертами та інформаційно-організаційного забезпечення, Мар’яна  Білич, головний спеціаліст відділу роботи з експертами та інформаційно-організаційного забезпечення.

 Захід був організований з метою надання необхідної інформації та  кваліфікованих  роз’яснень щодо питань забезпечення проведення акредитації освітньо-професійних програм фахової передвищої освіти та атестації педагогічних працівників відповідно до Положення про атестацію педагогічних працівників від 09.09.2022р. №805.

Робочу зустріч розпочав директор навчального закладу Юрій Садварі, який представив гостей, ознайомив із порядком роботи та закликав учасників до активного діалогу, після чого запросив до слова Марію Сігетій, начальницю управління Державної служби якості освіти в Закарпатській області.

Акредитація – це важливий процес, який потребує значних зусиль, злагодженої командної роботи та дає можливість визначити  рівень діяльності освітнього закладу. Саме тому, Марія Сігетій у своєму виступі надала змістовну і чітко структуризовану  інформацію про механізм акредитації освітніх програм. Закцентувала увагу на  основних етапах проходження акредитації, підготовку документів, вимогах до їх оформлення   відповідно до норм чинного законодавства та строки проведення акредитаційної процедури. Особливу увагу звернула на критерії, які дають можливість визначити рівень відповідності освітньо-професійної програми сучасним вимогам.

Відповідала на найбільш важливі  питання щодо акредитації освітньої програми   Марина Марко, начальник відділу взаємодії з органами місцевого самоврядування,

моніторингу та позапланового контролю закладів освіти. У процесі спілкування доповідачка звернула увагу на практичні аспекти підготовки закладів фахової передвищої освіти до процедури акредитації, вимоги щодо оформлення відомостей про самооцінювання та відгуків роботодавців. Марина Михайлівна інформувала про особливості роботи експертної комісії в дистанційному і очному форматах та важливість конструктивної  співпраці колективу навчального закладу з представниками експертної комісії.

Чіткі і вичерпні роз’яснення щодо атестації педагогічних працівників надала колективу Людмила Трачук, начальниця відділу роботи з експертами та інформаційно-організаційного забезпечення. Адже після ознайомлення з новим Положенням про атестацію педагогічних працівників, виникло ряд запитань,  які все ж таки хвилюють освітян і активно обговорюються. Зокрема, викладачів  та членів атестаційної комісії коледжу цікавили питання формування атестаційних справ, питання наявності характеристики діяльності педпрацівника, підготовки методичних розробок, наявності публікацій у наукових та фахових виданнях, вимоги до атестації вихователя гуртожитку, бібліотекаря, працівника за сумісництвом тощо.

Наприкінці зустрічі  очільник коледжу Юрій Садварі подякував представникам управління Державної  служби якості освіти у Закарпатській області за можливість  поспілкуватися з ними у нашому навчальному закладі, надані детальні роз’яснення та запропонував ознайомитися з навчально-матеріально-технічною базою коледжу.

Адміністрація коледжу

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook