Проведено науково-практичний семінар для спеціалістів ветеринарної медицини навчально-дослідних господарств НУБіП України

6 квітня 2015, 15:19
Факультет ветеринарної медицини, конференц-зал навчального корпусу №12

2 квітня 2015 р. на базі факультету ветеринарної медицини відбувся науково-практичний семінар для спеціалістів ветеринарної медицини навчально-дослідних господарств НУБіП України "Науково-інноваційний супровід ветеринарного сервісу у ВП НУБіП України – як один із основних факторів отримання якісної продукції тваринництва".
В роботі семінару взяли участь керівники та головні спеціалісти ветеринарної медицини та зоотехнічної служби ВП НУБіП України:

ВП НУБіП України «Великоснітинське НДГ ім. О.В. Музиченка»

ВП НУБіП України «Агрономічна дослідна станція»

ВП НУБіП України «Немішаєвський агротехнічний коледж»

Відокремлений підрозділ НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут»

З вітальним словом до учасників семінару виступили:
в.о. декана факультету ветеринарної медицини доктор біологічних наук, професор, академік НААН України Цвіліховський М.І., який привітав учасників семінару, звернувши увагу на нагальні проблеми у ветеринарному забезпечені навчально-дослідних господарств і необхідності в проведенні таких міроприємств та на завершення побажав усім учасникам плідної роботи.

директор НДІ здоров’я тварин, доктор ветеринарних наук, професор Засєкін Д.А. звернув увагу на недоліки ветеринарно-санітарного забезпечення, науковий супровід технологічних процесів господарств та акцентував увагу на основних завданнях, які потрібно вирішити для того, щоб покращити стан ветеринарного забезпечення і отримувати якісну та безпечні продукцію тваринництва.

начальник відділу інноваційної діяльності та трансферу технологій, доктор сільськогосподарських наук, професор Туринський В.М. ознайомив учасників семінару з результатами виробничої діяльності галузі тваринництва ВП НУБіП України за І квартал 2015 р.

Науковцями факультету ветеринарної медицини обговорено питання покращення стану ветеринарно-санітарного забезпечення та отримання якісної продукції тваринництва в навчально-дослідних господарствах НУБіП України, зокрема: питання ветеринарно-санітарного забезпечення технологічних об’єктів у навчально-дослідних господарств (професор Захаренко М.О.), сучасного стану і проблем відтворення поголів’я корів у навчально-дослідних господарствах (професор Любецький В.Й.), отримання молока належної якості в навчально-дослідних господарствах (професор Якубчак О.М.), стану та сучасних підходів до вирішення проблем ортопедичної патології у корів (доцент Ткаченко С.М.), організації протиепізоотологічних заходів щодо профілактики інфекційних хвороб у навчально-дослідних господарствах (академік НААН України Бусол В.О.), ефективності проведення протипаразитарних заходів у навчально-дослідних господарствах НУБіП України (доцент Галат М.В.).

 

Про стан здоров’я тварин та проблеми діяльності ветеринарної служби доповіли головні лікарі ветеринарної медицини ВП НУБіП України (Крапівка А.В., Скок І.В., Петрук В.І.)

По завершенню науково-практичного семінару проведено кваліфікаційне тестування спеціалістів ветеринарної медицини навчально-дослідних господарств НУБіП України.
Наступний науково-практичний семінар учасниками вирішено провести у жовтні 2015 р. на базі одного із господарств, із залученням до його участі науковців факультету тваринництва та водних біоресурсів.

 

Жук Ю.В., доцент кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин
 

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook