Участь студентів факультету харчових технологій в турнірі з більярду серед студентів НУБіП України

20 лютого 2024 року

    17 лютого студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК взяли участь у турнірі з більярду серед факультетів та ННІ Національного університету біоресурсів та природокористування України. 

 Гра була цікавою, напруженою та дуже непередбачуваною. Двічі вдалось обіграти супротивників, та третій раз, на жаль, успіхом не відзначився. Попри це студенти не засмучуються, а кажуть: «Такі ігри, які не закінчуються перемогою, мотивують нас ще більше працювати і працювати, аби згодом здобути бажаний результат. Головне від сьогоднішньої гри ми отримали - це насолоду, а навички, звісно, будемо вдосконалювати». 
    Більярд - надзвичайно популярна гра вже століттями. В своєму значенні це - збірне ім'я декількох настільних ігор  з різними правилами, а також спеціальний стіл, на якому відбувається гра. Батьківщиною більярдної гри вважають Індію або Китай. Перший більярдний стіл був виготовлений майстром Анрі де Вінем в 1469 році для короля Франції Людовіка XI. Вперше про математичному базисі більярдної гри заговорив Гаспар Густав Кориолис в своїй книзі, де повʼязував гру з елементами теорії ймовірностей і аналізу. «Теорія більярдів» сьогодні невід'ємна частина ергодичної теорії й теорії динамічних систем, має найбільше застосування у фізиці. Математиком Гальперіним також створений спосіб визначення числа за допомогою більярду. 
     Тож більярд - це не лише про гру, а й про розвиток математичних та аналітичних елементів мислення. Таким способом проведення дозвілля студенти не лише відкривають для себе нові хоббі, а й сприяють всебічному розвитку мислення.
 
Аліна Степова,
студентка 3 курсу факультету харчових 
технологій та управління якістю продукції АПК
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook