Засідання проектної групи освітньої програми підготовки фахівців другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 206 «Садово-паркове господарство»

13 лютого 2024 року
Київ

  У межах процесу підготовки до акредитації освітньої програми для фахівців другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 206 «Садово-паркове господарство» 13 лютого відбулося засідання оновленої проектної групи, до складу якої увійшли провідні фахівці кафедр: ландшафтної архітектури та фітодизайну – гарант, доцент Ірина Сидоренко, професор Сергій Попович, доценти - Олеся Піхало, Вікторія Міндер; відтворення лісів та лісових меліорацій - доцент Олександр Соваков; ботаніки, дендрології та лісової селекції - доцент Костянтин Маєвський. Також на засіданні були присутні завідувачка кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну - професор Олена Колесніченко та заступник директора з навчальної та виховної роботи ННІ лісового і садово-паркового господарства - доцент Олександр Леснік.

   На зустрічі відбулося обговорення особливостей підготовки до акредитації 2024-2025 н.р. Значну увагу учасників було приділено щодо заповнення відомостей самооцінювання відповідно до Наказу № 1229 від 23.11.2023 р. «Про проведення самооцінювання ОП».
    У процесі дискусії було означено основні дати процесу акредитації та визначено основні етапи підготовки до акредитаційної справи, а саме: знайомство з формою самоаналізу ОП, додаткове вивчення думки студентів, роботодавців, НПП щодо ОП, наповнення сайту ОП додатковою інформацією, ознайомлення громадськості з результатами самоаналізу.


   Ірина Сидоренко наголосила на необхідності дотримання стандартів вищої освіти. Проектною групою було обговорено вимоги до освітньої програми такі, як обсяг кредитів ЄКТС, необхідний для здобуття відповідного ступеня вищої освіти; рівень освіти осіб, які можуть розпочати навчання за цією програмою та результатів їх навчання; перелік обов’язкових компетентностей випускника; нормативний зміст підготовки здобувачів; форми атестації здобувачів вищої освіти.
  На основі аналізу раніше обговорених програм, доцент Олеся Піхало відмітила типові помилки, які зустрічаються при заповненні відомостей самооцінювання, а саме у частині формування компетентностей та дисциплін, що мають їх забезпечувати.


  У цілому питання озвучені на засіданні стали платформою для глибокого обговорення поточного стану та ключових аспектів удосконалення освітньої процесу підготовки здобувачів ступеня магістр. Проектна група націлена на плідну і злагоджену роботу на шляху до проходження процесу акредитації.

Олена Колесніченко,
завідувачка кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну
Ірина Сидоренко,
гарант ОП 206-Садово-паркове господарство ОС Магістр
 

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook