Інноваційні технології у свинарстві

Події

      Учасниками гуртка «Інноваційні технології у свинарстві» представлено наукову роботу на Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з галузі знань 20 «Аграрні науки та продовольство» з спеціальності 204 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» за секцією «Технологія виробництва продукції тваринництва».

      Здобувачі вищої освіти ІV курсу М.В. Рудь, Ю.О. Ткаченко ОС «Бакалавр» (науковий керівник проф. Лихач В.Я.) представили наукову роботу, що спрямована на виявлення відповідності забезпечення концепції свободи свиней від голоду шляхом: дослідження кормової поведінки та продуктивності поросят залежно від типу самогодівниць; вивчення продуктивних ознак молодняку свиней залежно від фізичного стану комбікорму. В умовах промислового підприємства ПОП «Вікторія» Миколаївської області проведені дослідження щодо підвищенні продуктивності свиней відповідно концепції добробуту.

     За результатами І туру відбору наукових робіт, що проходив в НУБіП України наукова робота гуртківців рекомендується для участі у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт, що буде проходити на базі Миколаївського національного університету у квітні 2021 року.

 

 

 

 

     За поточний період занять (2021-2022 навчальний рік) в науковому студентському гуртку «Інноваційні технології у свинарстві» теж зроблено чимало. Заняття відбуваються згідно затвердженого плану у змішаному, дистанційному форматі. Так, за результатами основного навчання на факультеті тваринництва та водних біоресурсів і додаткового поглибленого вивчення питань з технології виробництва продукції свинарства в умовах гуртку, нашими найкращими гуртківцями було обрано теми для випускних магістерських робіт саме зі свинарства. Наприкінці минулого 2021 року гуртківці Слободенюк Марія, Колич Галина, Яременко Мирослава, Труневич Андрій, Сарана Юлія на достатньо високому рівні під час проведення постерної онлайн конференції факультету тваринництва та водних біоресурсів на платформі CiscoWebex представили результати своїх наукових досліджень, що стало вагомим підґрунтям для успішного захисту випускних робіт на «відмінно»! Результати досліджень традиційно було опубліковано в студентському збірнику наукових праць «Вісник слухачів магістратури Національного університету біоресурсів і природокористування України» 22.11.2021 року. 

 
 
 
В рамках майстер-класів, що проводяться на кафедрі технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві члени гуртка організовують цікаві науково-практичні заходи: «День сала», «Кращий салознавець», де презентують наукові доповіді. Гуртківці не стоять осторонь від світових новацій в галузі свинарства і активно долучалися до потужних заходів в очному форматі, а саме мали можливість відвідати 15-17 лютого 2022 р. у Міжнародному Виставковому Центрі виставкову подію «АгроВесна 2022» - Agro Animal Show. Участь у подібних заходах, поряд із заняттями у гуртку, істотно підвищує обізнаність студентів у світових новаціях, сучасних технологіях і формує в них потрібні компетентності майбутніх конкурентоздатних на ринку праці фахівців.
 
 
 
 
 
 
 
Активні учасники гуртку Здовбель Ілля, Молдовану Вікторія студенти IV курсу підготували наукову роботу на тему «Assessmentofwelfareofpigsforfattening» для участі у міжнародному конкурсі студентських наукових робіт «International Student Professional Creative Competition «Agricultural Sciences and Food», за сприятливих обставин у країні ІІ тур конкурсу відбудеться наприкінці 2022 року на базі МНАУ.

 

Дякуючи адміністрації факультету, університету за постійне інформування щодо поточних всеукраїнських і міжнародних семінарах, конференціях, і завдяки особистому пошуку, гуртківці готують наукові матеріали для апробації їх у відкритій науковій пресі.   

Наприкінці березня відбулося чергове засідання гуртка. Учасники гуртка ознайомилися з провідною компанією, що поставляє сучасну генетику у господарства нашої країни, а саме «Топігс Норсвін». Дізналися це від керівника проєкту «Топігс Норсвін» в Україні – Кочмара Владислава. В рамках квітневого засідання гуртку продовжили традицію залучення фахових лекторів з питань інноваційних технологій в галузі свинарства. Так, у якості лектора був запрошений провідний фахівець Всесвітньовідомої компанії з виробництва обладнання для свинарства Schauer (Австрія) – Віктор Андрійченко, який ознайомив присутніх з сучасними технологіями годівлі свиноматок за використання електронних станцій годівлі. Доречі, пан Віктор є випускником Національного університету біоресурсів і природокористування України і, в черговий раз, наголосив про перспективність спеціальності «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» та, як наслідок, майбутнього працевлаштування. 
 
 
 
 
 

 

 

     Під час першого організаційного зібрання (затвердження графіку засідань, тематик, обрання старости, тощо) гуртківці долучилися до кураторської години з нагоди Дня сала29.08.2023 р. Учасники гуртка «Інноваційні технології у свинарстві» дізналися цікаві факти про сало та різні способи його приготування.Прийняли участь у дегустації різних видів цього національного продукту. У ході дегустації учасників зібрання було згруповано по декілька чоловік для органолептичної експертизи зразків сала, вироблених за різних технологічних прийомів і внаслідок чого оформлено протоколи оцінки.

 
 
 
   
 
Гуртківці Волощук СофіяВолощук Соломія (ІІІ курс ОС «Бакалавр»), Шевчук Олександр (І курс ОС «Бакалавр») та майбутні доктора філософії Марина Коробань (ІІІ курс) відвідали грандіозний захід в царині аграрного сектора, Бізнес-форум «Зерно. Свині. М’ясо – 2023», м. Київ.
 
 

 

За результатами участі у форумі члени гуртка «Інноваційні технології у свинарстві» отримали багато цікавих знань і нових ідей! Великим позитивним моментом були зустрічі з представниками компаній «Schauer» (Viktor Andriichenko), господарств-партнерів ПОП «Вікторія» (Oleg Lagodiyenko), Станіслав Лесь та ін. Отже, ця небувала подія, яка об’єднала зерновий бізнес, свинарство та м’ясну галузь з метою подолання наслідків війни! Цей форум, став початком можливості збільшення прибутковості рослинництва, де презентувалися реальні інструменти отримання доданої вартості, де справжні професіонали обґрунтували альтернативу експорту зерна і довели, що свинарство врятує зерновий ринок України!
 
 

        Здобувачі вищої освіти факультету тваринництва і водних біоресурсів активні учасники гуртка демонструють активну наукову, виробничу діяльність і приймають участь у потужних міжнародних заходах.

А саме, гуртківець Іван Зікратий прийняв участь у Міжнародному форумі «СВИНОКОМПЛЕКС» — це масштабний захід, де кожен учасник отримає цінну професійну інформацію, що допоможе покращити статус здоров’я стада, ефективність вирощування тварин і прибутковість господарства.
Отже, наші найкращі студенти - майбутні спеціалісти провідних господарств з виробництва продукції свинарства постійно працюють над підвищенням свого рівня!!!


 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook