Початок навчання у студентів 4 курсу факультету ветеринарної медицини з дисципліни «Гігієна харчових продуктів»
Викладачі кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К.Скороходька, відповідно до графіка навчального процесу, розпочали другий навчальний семестр 5 лютого 2024 р.
Впродовж першого тижня навчання студенти 4 курсу факультету ветеринарної медицини пройшли інструктаж з техніки безпеки при проведенні лабораторних занять. На першому лабораторному занятті з дисципліни «Гігієна харчових продуктів» вивчали вимоги до молока-сировини, згідно нормативними документами, ознайомились з основними заходами, які спрямовані на збереження якості та безпечності продукту під час транспортування та приймання молока. Дізнались за якими фізико-хімічними, гігієнічними та мікробіологічними показниками встановлюють ґатунок молока згідно з ДСТУ 3662-2018 (стандарт що встановлює вимоги під час закупівлі молока операторами ринку для подальшого промислового перероблення), провели порівняння різних показників з міжнародними нормами тощо.
Варто відзначити позитивний настрій, відповідальність та старанність студентів та побажати подальших успіхів у вивченні нових фахових дисциплін.
Юлія ГРИБ, асистент кафедри ветеринарної
гігієни ім. проф. А.К.Скороходька