Рада роботодавців Мукачівського фахового коледжу затвердила план роботи на поточний навчальний рік

10 лютого 2024 року

 Одним із завдань Відокремленого структурного підрозділу «Мукачівський фаховий коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України» є сприяння працевлаштуванню випускників, задоволення потреб роботодавця у кваліфікованих фахівцях, тому важливими партнерами для закладу освіти на сьогодні є роботодавці. Для цього у коледжі ще у 2017 році створено Раду роботодавців, метою якої є забезпечення високої якості професійної підготовки фахівців на основі комплексного співробітництва коледжу із зацікавленими підприємствами й організаціями – провідними роботодавцями.

08 лютого 2024 року відбулося засідання Ради роботодавців, на порядку денному якого обговорювалися питання організації роботи Ради роботодавців, про внесення пропозицій, змін щодо удосконалення освітньо-професійних програм, про затвердження плану роботи Ради роботодавців на 2024 рік та про внесення змін до складу Ради роботодавців.

Присутні в залі хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих захисників України.

Засідання відкрила заступник директора  Вікторія Попович, яка привітала всіх членів Ради роботодавців і запрошених гостей заходу. Коротко ознайомила присутніх із досягненнями, проблемами та буденними справами коледжу, провела аналіз діяльності Ради роботодавців за 2023 рік. Наголосила, що коледж на сьогоднішній день працює в умовах повномасштабної війни, тому важко передбачити організацію освітнього процесу у майбутньому, зокрема і проходження практик здобувачами освіти. Вона висловила подяку керівникам підприємств, які найбільше сприяють у проходженні виробничого навчання та стажування педагогічних і науково-педагогічних працівників нашого закладу, а також виробничої практики студентів за різними професіями на базі їхніх підприємств. Запропонувала затвердити оновлений склад Ради роботодавців і план роботи Ради роботодавців на 2024 рік.

Завідувач навчально-виробничої практики Ігор Грубінка надав детальну інформацію щодо структури контингенту наших студентів, підписані договори про співпрацю, бази проходження виробничого навчання і вагоме місце коледжу на ринку освітніх послуг регіону. Він запропонував подальші кроки з поглиблення співпраці між навчальним закладом і роботодавцями, зокрема через їх залучення до формування переліку вибіркових дисциплін.

Завідувачка агрономічного відділення Ольга Гудзовата в ході свого виступу наголосила на значенні Ради роботодавців у проходженні акредитації освітньо-професійної програми зі спеціальності «Екологія».

 Завідувачка відділення ветеринарної медицини Маріанна Гуленко ознайомила присутніх із проведеними спільно з підприємствами заходами, зокрема виїзними практичними заняттями.

 Завідувачка відділення бухгалтерських та туристичних дисциплін Наталія Павлишинець розповіла про розширення баз практик відділення та постійну комунікацію із роботодавцями при формуванні освітньо-професійних програм.

Завідувач відділення правознавства Сергій Соскіда повідомив про високий відсоток працевлаштування випускників і перспективи подальшого заключення договорів про співпрацю з роботодавцями.

 Представники Ради роботодавців також активно долучилися до обговорення питань зустрічі. Зокрема, голова асоціації виноробів, виноградарів та дистиляторів Закарпаття, директор ФГ «Винна мануфактура Штифко» Олександр Гарновдій розповів про відтік працівників, молоді через війну, про потребу кваліфікованих фахівців для аграрної галузі. Саме таких спеціалістів готує Мукачівський фаховий коледж.

Цю думку підтримав власник і керівник ФГ «Михайлик» Іван Паук. Він також відзначив високий рівень підготовки, який продемонстрували студенти коледжу під час проходження виробничої практики, наголосив, що на сьогодні якраз не вистачає кваліфікованих агрономів, екологів, бухгалтерів.

 Начальник прикордонного інкспекційного відділу західного міжрегіонального управління Держпродспоживслужби на державному кордоні та транспорті Олександр Гевці відзначив, що коледж є єдиним навчальним закладом, який готує фахівців ветеринарної медицини на теренах регіону.

Керівник Мукачівського відділення ПАТ «Ощадбанк» Мар’яна Русінко розповіла про постійну комунікацію і тісну співпрацю з відділенням бухгалтерських та туристичних дисциплін, а також повідомила про плани проведення спільно навчально-наукових семінарів.

Адвокат центру вторинної правової допомоги Тетяна Гаврилець закцентувала увагу присутніх на важливості практичної підготовки студентів-правовиків та відзначила створення в коледжі навчальної лабораторії «Зала судових засідань».

У ході засідання обговорили й інші важливі питання співпраці коледжу з Радою роботодавців. Підсумовуючи порядок денний, Вікторія Попович зауважила, що наша співпраця з роботодавцями дуже важлива для організації якісного освітнього процесу і подякувала за зустріч та конструктивний діалог.

Адміністрація коледжу

 

 

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook